Snart titelmatch i superfotboll...

Lars Nyin: MTG vinner definitivt inte på knockout

SPORTBLADET

Sekonderna lämnar ringen. Den robuste mästaren och den lite tafflige utmanaren är redo för titelmatch i viktklassen superfotboll i svensk tv. Men mer om det strax. Först en lägesrapport.

Kanal 5:s satsning på Royal League närmar sig slutronden. Och det har tagit sig. FC Köpenhamn-Malmö FF i går kändes nästan på riktigt. Med hetsig kaosfotboll, blå och vita dårar på läktarna, och en snygg sändning.

Men det var ändå inte på Parken i Köpenhamn som dramatiken fanns för neutrala fotbollsidisslare. Där tittar vi i vad som händer på Kanal 5 EFTER Royal League. Vi talar rykten. Lösryckta men spännande.

I kristallkulan syns allt tätare samarbeten med koncernkollegan Canal+. Hittills har den färska relationen märkts i matchbilder till Femmans "Liga Europa".

Koncernen MTG - med TV3/Viasat Sport/ZTV - har gjort en svindyr satsning för att nå monopol på fotboll. Det har som bäst resulterat i kredibilitet - Champions League. Oftare i valhänta frågetecken - som träiga "Avspark".

Med stormatcher i Kanal 5 torde rivalen MTG bli stressad och vi tittare förhoppningsvis ännu mer serverade under den stora bataljen.

Frågan är om det i så fall blir MTG som vinner. Knockoutseger blir det definitivt inte.

Inte heller MTG:s andra trumfkort känns i nuläget oövervinnerlig. Rabbla 15 spelare i Tre Kronor och du vinner Henrik Zetterbergs scooterdress. Vi har då en dag kvar till VM.

Det krävs minst semi av Bengt-Åke Gustafssons alpgäng för att MTG ska passera Canal + som vinterns hockeyleverantör i tv.

MTG har att grunna på över sommarlovet.

När SVT annonserar Åtvid-Örebro SK som "klassiker-mötet" anar man att SVT är suget på toppfotboll.

BÄST

SÄMST

Lars Nylin

ARTIKELN HANDLAR OM