Lagrell: Försöker medvetet skapa en spricka

…men Rosengren biter tillbaka

SPORTBLADET

Splittringen inom Riksidrottsförbundet växer för varje dag.

- Man försöker medvetet skapa en spricka i RF, säger Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Foto: BILDBYRÅN
Lars-Åke Lagrell.

Men Lagrell får svar av Björn Rosengren, ordförande i Boxningsförbundet.

- De som tjänar på att allting är som idag vill givetvis att det ska fortsätta vara så, säger Boxningsförbundet ordförande Björn Rosengren.

Boxningsförbundet är ett av de förbund som nominerat Lars Liljegren.

-Redan innan Karin Mattsson nominerades och valberedningen föreslog henne som ordförande nominerade jag Lars Liljegren, säger Björn Rosengren.

Stötestenen är att de små förbundens oro över att de stora ska få ökad makt och ökade ekonomiska resurser. Något som får Lars-Åke Lagrell, ordförande för det allra största förbundet (fotboll) och vice ordförande i Riksidrottsstyrelsen, att reagera.

Mot valberedning

- Jag har hört det här vid upprepade tillfällen, men det är ingen som kan säga vad det är vi har att tjäna. Det tycker jag är väldigt märkligt.

Att många distrikts- och specialförbund nu går mot valberedningens förslag av ordförande förvånar Lars-Åke Lagrell.

- Jag har svårt att förstå dem som gör så. Hade det varit tvärtom, att valberedningen föreslagit Lars Liljegren, så hade jag ställt mig bakom det beslutet, säger Lagrell.

- Det RF behöver är en stark ledare som vågar ta strid för idrotten på alla nivåer. Som vi ser det är Lars Liljegren en väldigt lämplig person, säger Björn Rosengren.

Mattias Larsson