Tidernas VM, vem skämtar?

SPORTBLADET

Det är inte utan att man undrar om någon skämtar. Det ska sägas med en gång: jag älskar hockey-VM. Därför undrar jag vem lustigkurren är. Vem är det som försöker lura mig att det är världens bästa lag som gör upp i Österrike just nu?

Och vem är det som försöker lura mig att de som står för sändningen är proffs?

Vi tar det där med spelet först. Ingen kan väl lura oss att

det är "tidernas VM" när rena soplag som Danmark får vara med? Virriga stackare som verkligen inte kan mycket hockey ska försöka värja sig mot fullblodsproffs. Det luktar liksom lite USA i bandy-VM, om ni förstår vad jag menar.

Den dag det giriga internationella hockeyförbundet slänger ut länderna som inte hör hemma i VM kommer turneringen bli sevärd från början igen.

Så till TV 3-folket. Det är verkligen mycket märkligt att

beskåda treans sändningar från Sveriges matcher. Kan inte komma ihåg att jag sett matcher tidigare då "proffsen" blir utklassade av amatörerna. Håkan Södergren är bra i studion, bra mycket bättre än Rickard Segerborn som mest sitter och flärper med sitt ögonbryn. Och Niklas Wikegård utklassar Åke Unger i kommentatorsbåset. Och nu talar vi inte bara om hockeykunskaper, utan om tv-mässighet. Den som bryter mönstret är förstås Jonas Bergqvist, som fortfarande får göra skitjobbet vid sargen, och fortfarande framstår som en tomte.

Tyvärr måste man ju konstatera att Hockey-VM:s första

gruppspel mer än lovligt förtar den där stämningen som

alltid infinner sig den här tiden på året för oss som

älskar VM. Och Trean gör ju ingenting för att hjälpa oss ur skräcken. Tragiskt.

???

I kväll hoppas jag Steven Gerrard skjuter Liverpool vidare.

Sämst

Bäst