Möte om läktarbråk i Köpenhamn

SPORTBLADET

Köpenhamn

Under onsdagen ska dansk polis möta Malmösupportrar i Köpenhamn för att gå till botten med vad som hände under fotbollsmatchen mellan FC Köpenhamn och Malmö FF i torsdags.

Mer än 30 Malmösupportrar hävdar att de blivit misshandlade av polisen.

I matchens andra halvlek utbröt vilt slagsmål på den läktardel där de svenska supportrarna höll till. Enligt svenskarna var det en stor grupp civilklädda danska poliser som satte i gång våldsamheterna.

Redan dagen efter matchen i Parken i Köpenhamn aviserade Malmö FF:s supporterklubb att polisens agerande kommer att anmälas. Klubben håller på att samla ihop vittnesmål, bilder på skador och filmer från händelsen.

Daniel Fredriksson är en av dem som anser sig utsatt för övervåld. För svenska medier har han berättat att han under tumultet böjde sig ner för att lyfta upp en kompis som hamnat på rygg. Då sparkades han i skrevet av en civilklädd polis och hans urinblåsa sprack.

FC Köpenhamn ser allvarligt på anklagelserna och har tagit initiativet till onsdagens möte med representanter för FC Köpenhamn, MFF Support, Svensk Elitfotboll och polisen.

TT