TV3-studion som ölsjapp

Lars Nylin: Kvaliteten har skiftat sanslöst

SPORTBLADET

TV3 huserar i ett bryggeri i Stockholm. Grundaren Jan Stenbeck startade ett ölsjapp på Skeppsbron. Just nu pumpar kanalen en usel kampanj för ett öl som förmodas ha rötter i Norrland.

Stundtals har det denna vecka känts som om maltfixeringen hos TV3 även tagit över själva sändningarna. När kanalen helt regerat i rutan har kvaliteten skiftat ganska sanslöst.

Från det bästa av sport i svensk tv - de djävulska semifinalerna i Champions League med bäst-i-klassen Henrik Strömblad i stjärnrollen. Till inövad låtsaseufori under Tre Kronors första matcher. Periodvis rent genant.

Men hockeygänget brukar ta sig när blåbären skickats hem. Då vi plötsligt får för oss att det är "på riktigt". Snart slutar jag kanske zappa under de tävlingar, tävlingar, tävlingar, tävlingar, TÄVLINGAR! som sportchef P-A Gullö pepprar över matcherna för att dölja frågetecknen.

Public service (1): Skakig inledning på en VM-turnering som därtill är TV3:s egendom sedan 16 vårar. Det ursäktar inte SVT:s styvmoderliga bevakning av tv-massornas favoritmästerskap. Korresondent Jan-Allan Stefansson jobbar hårt, men liksom på nåder.

Eurosport åter hos oss med UPC. I går Uefa-cupsemifinaler när övriga kanaler idisslade repriser. Tungt.

Public service (2): Varje starkt "Sportnytt" från SVT-gårdagens toppades av rörande bilder från Peter Karlssons adjö till pingis-VM - gör mig än mer förvånad över tillståndet hos storasyster "Sportspegeln". Pliktbevakningen av ultimasporter har tippat över i pennalism av de största idrotterna. Märkligt.

BÄST

SÄMST

Lars Nylin