Finland tappade segern i slutminuten

Schweiz tog en överraskande poäng mot Ryssland

SPORTBLADET

Innsbruck

Finland kom igen efter VM-fiaskot mot Tre Kronor och tog en poäng mot USA (4-4) - men var bara en knapp minut från en segern.

Schweiz skrällde och tog en poäng av Ryssland via 3-3.

Finlandsmatchen som sådan var både svängig och märklig.

USA:s Mark Parrish styrde in kvitteringspucken med skridskon i slutminuten och såg därmed till att matchen slutade oavgjort - en poäng som till slut gladde amerikanarna mer än finländarna.

Finland låg under med 1-3 i början av slutperioden men då lyckades i tur och ordning Niklas Hagman, Olli Jokinen och Jarkko Ruutu göra sina första mål i turneringen och därmed se till att Finland vände matchen.

Men just när den finländska segern kändes klar kom den amerikanska kvitteringen.

Finländarna inledde annars strålande, tog ledningen med 1-0 (Timo Pärsinen) redan efter några minuters spel men tappade sedan allt för att mer eller mindre vara utspelade i mittperioden.

Finland får chans att ta nya poäng redan på söndag, då de möter Kanada.

I den andra fortsättningsgruppen spelade Ryssland och Schweiz överraskande nog 3-3. Schweiz var grymt effektiva och hade bara 15 skott på hela matchen. Maksim Sokolov hade heller inte sin bästa dag i det ryska målet och får tacka Aleksej Kovalev som i andra perioden ordnade kvitteringen för ryssarna.

TT:s utsände