”Det blir en ren final mellan Juve och Milan i juni”

Simon Bank svarar på frågor om Juventus, Sjevtjenko och konstgräs

SPORTBLADET

Kharles säger: Håller du med mig när jag säger att Del Piero är slut som spelare? Han kommer att kunna stänka in ett mål på straff mot Roma eller ett spelmål mot Siena men som storspelare är han slut.

   Simon Bank säger: Jag håller med om att den store världsspelaren Alex är slut, men han gör fortfarande jobbet i Serie A.

säger: Italiensk fotboll är ju dötrist - hade det inte varit för Zlatan hade nog inte många angagerat sig i dagens möte. Varför har italiensk fotboll så bra rykte, trots filmningar, tråktaktik och dåligt tempo?

   Simon Bank säger: Därför att de är bäst i världen på att vinna matcher. Vilket fotboll handlar om.

blivande journalist säger: När det kommer till kritan i de större europeiska ligorna så får ofta nordborna vara de som får sitta på bänken hos anfallarna. Tomasson är i mina ögon inte sämre än Crespo. Är nordiska spelare för dåliga på att ta för sig eller har de helt enkelt sämre status än t.ex. Sydamerikanska anfallare?

   Simon Bank säger: Jonaldos prislapp är väl en tiondel, max, av vad Crespos är. Det är naturligt att man väljer stora stjärnor framför mindre. Dessvärre har dansken inte riktigt bibehållit formen på bänken.

Mot våldet-För fotbollen säger: Er kampanj är bra men om ni menar något med den så varför ger ni våldverkarna mer plats i tidningen än det som är positivt? Varför får supporterklubbarnas ideella arbete med att anordna tifon, resor,m m inte någon plats? Varför dubbla budskap? Varför inte ta bort kicken och njutningen som våldsverkarna får av att vara på löpsedlarna och förstasidorna genom att bara skriva en notis om det inne i tidningen?

   Simon Bank säger: Det är inte enkelt, jag håller med dig. Pragmatiskt vore det bästa att tiga ihjäl dem (försäljningsmässigt också), men samtidigt är det journalistiskt motiverat att berätta om ett problem som kostar samhället miljoner och ställer till enorma problem för fotbollen. När det gäller de positiva motkrafterna så har de fått enormt mycket mer utrymme, och jag lovar att de kommer att få ännu mer framöver.

Shevchenko säger: Hej Simon Bank! Får jag fråga, hur svårt kan det vara att stava rätt till min favoritspelare?? Han heter Andriy Shevchenko. Det står Shevchenko på hans rygg när han spelar. Varför skriver ni o alla andra Andrej Sjevjenko för? Det är J*drigt störande och läsa "Sjevjenko" när man har honom som sin favorit spelare. Skulle ni inte kunna börja med att skriva Shevchenko från och med nu? Tack! Forza Milan!

   Simon Bank säger: Vi använder vedertagen svensk translitterering av ukrainska. Då blir det Andrij Sjevtjenko. Det är inget jag hittat på själv, vi har kollat läget med en professor som är Sveriges främsta expert på slaviska språk. Shevchenko är engelsk translitterering.

Kharles säger: Tror du Milans då insats mot PSV kan bero på att de flesta av spelarna hade tankarna på Juventus matchen.

   Simon Bank säger: Nej. Däremot tror jag att de kan vara lite fysiskt slitna efter att ha spelat nio vråltuffa tävlingsmatcher på en månad.

alfie säger: En lite klurig fråga. Förutom Clarence Seedorf som varit lite halvkass hela säsongen, vilken är Milans svagaste länk i en maximal startelva?

   Simon Bank säger: När det hänger sig för Kaká, vilket det gjorde i höstas, har de problem med sitt kreativa mittfältsspel.

nerazzuri svedesi säger: vilka spelare behöver inter för att äntligen vinna scuodetton nästa år?

   Simon Bank säger: En rapp, modern mittback. Sedan ska de, för en gångs skull, ge f-n i att fundera på det sättet. Inters problem är INTE att de handlat för få spelare, de har handlat för många. Ge en tränare och en trupp förtroende och tid, så kommer Inter att vinna titlar de också.

GIF_boy säger: Tja Simon .. Årets match i Italienska ligan i eftermiddag, mötet som avgör hela ligan! .. eller? Och vad tror du mötet slutar??

   Simon Bank säger: Oavgjort. Tror på en spareggio, en ren final mellan Juve och Milan den 14:e och 18:e juni. Vilket innebär att Crespo och Zambrotta får ställa in sina bröllop.

Leffe säger: Vad är din åsikt om att utöka allsvenskan till 16 lag?

   Simon Bank säger: Som en del av etablissemanget håller jag med Nanne Bergstrand. Svenska lag spelar alldeles för lite, och har alldeles för lång försäsong. Ordna arenorna, det är viktigast - och utöka serien sedan.

Öis1887 säger: Vad tycker du om konstgräs som verkar installeras på varje ny arena?

   Simon Bank säger: Jag är en förespråkare för den sorts konstgräs som de har på Parken eller i Tromsö, det vill säga naturgräs med inslag av syntetgräs på ett par procent. Jag förstår inte varför inte vi kan köra samma variant. Om gud ville att vi skulle spela fotboll på biljardbord så hade han satt hål vid hörnflaggorna.

alfie säger: Hur kan man göra Milan bättre? Vad saknas? Som jag ser det är de kompletta och har världsspelare på varenda position.

   Simon Bank säger: Jag håller med. Möjligen skulle de kunna skaffa ännu skickligare, bollspelande, krigare till mittfältet. Gattuso är underbar och en favorit, men han trixar inte fem. Det finns andra spelare som är lika starka krigare, fast bättre med boll.

Moderator säger: Två frågor till...

Gloria Juve säger: Milan får betraktas som favoriter, hur ska Juventus göra för att vinna? Ska de dra sig ner i plan, parkera allt framför burväktaren Buffon och vänta på ett sparka spring läge. Eller ska Juve koppla på ?racegaloscherna? och pumpa på framåt så gott det går?

   Simon Bank säger: Juve har ett lättare program kvar, pressen finns på Milan - som släppt in ett mål på sina senaste tio matcher på San Siro. Det finns alltså ingen anledning för Juve att vräka på framåt. De får sina chanser ändå, en eller två, och det kan räcka.

FlashRider säger: Hej simon. Är det direkt avgörande för scudetton att zlatan inte är med? Eller kan juve fixa det utan honom? Alla verkar ju tro att zlatan är hela Juve.

   Simon Bank säger: Juventus har ju klarat det bra så här långt, och kan göra det framöver också. Men över tid är det omöjligt för dem att hota Milan utan Zlatan, som dragit ett enormt lass i deras anfallsspel i vinter. Jag saknar honom, det gör Capello också.

Moderator säger: Tack till Simon Bank. Klockan 15.00 fortsätter vi med Mats Wennerholm, på plats i Österrike för ishockey-VM.

   Simon Bank säger: Tack för alla frågor. Missa inte matchen, och om ni hinner så släng in en tia eller två på 0-0.