Juventus allt närmare ligaseger

Vann supermötet mot Milan - utan Zlatan

SPORTBLADET

Milano

När Zlatan Ibrahimovic saknades klev två andra Juventus-anfallare fram.

Alessandro Del Piero i rollen som framspelare - David Trezeguet som matchhjälte.

Hans segermål mot Milan gör att det är fördel Juventus i seriestriden.

Det var matchen som på förhand ansetts avgöra var serie A-titeln ska hamna. Och just nu är den betydligt närmare Turin än Milano. För vinsten gör att Juventus har tre poängs försprång till Milan med tre omgångar kvar och det kan man tacka Del Piero/Trezeguet för. Den förstnämnde stod för finessen när han med en cykelspark skickade in bollen framför Milans mål, den sistnämnde för kylan när han nådde högst och kunde nicka in 1-0 i 28:e minuten.

De var blott det sjätte målet på 14 ligamatcher för den skadedrabbade fransmannen men hans absolut viktigaste. Avstängde Zlatan Ibrahimovic kunde sedan se hur Alessandro Del Piero prickade ribban, hur hans lagkamrat Gianluca Zambrotta genom en glidtackling räddade Juventus när Filippo Inzaghi tagit sig förbi Juventusmålvakten och var ytterst nära att kvittera.

Zambrotta stod även i centrum i den 75:e minuten, det var då Milan ville ha straff efter att han dragit ned Cafu i straffområdet.

- Kanske var det straff men det var svårt att se från mitt håll. Men oavgjort borde ha varit ett rättvisare resultat, sade Milans tränare Carlo Ancelotti. Vad Juventus spelare och tränare Fabio Capello tyckte om situationen?

Det fick ingen veta, klubben har beslutat sig för att bojkotta alla massmedier fram till och med säsongsavslutningen på grund av hur man anser sig ha blivit behandlade.

Helt klart är dock att tack vara den första segern på San Siro sedan säsongen 1996/97 har nu Juventus ett massivt övertag. Man får tillbaka Zlatan Ibrahimovic efter avstängningen och kan nu på egen hand avgöra seriestriden. Milan avslutar också säsongen med en svår bortamatch mot seriefyran Udinese. Närmast väntar nu Parma för Juventus på hemmaplan. Milan ställs mot serietolvan Lecce på bortaplan.

Dagens målkalas stod annars Siena för mot Livorno. Efter att Livorno drabbats av en utvisning i 16:e minuten kunde Siena krossa hemmalaget och till slut vinna med hela 6-3.

Fiorentina klättrade över nedflyttningsstrecket på bekostnad av Chievo genom att vinna mot just Chievo med 2-1.

Återstående matcher

TT