IFK Norrköping upp i topp i Superettan

Ny seger för Ljungskile

SPORTBLADET

Stockholm

IFK Norrköping är ny serieledare i superettan efter 1-0 hemma mot nykomlingen Degerfors. Brasilianaren Bruno Santos blev matchvinnare efter att ha gjort matchens enda mål redan i nionde minuten efter förarbete av isländske nyförvärvet Stefan Thordarson.

Det innebar säsongens andra förlust för nykomlingen Degerfors.

En annan nykomling har däremot hittat in i superettantempot. Ljungskile, eller Land Rover SK som de hade velat kalla sig dagen till ära men inte fick, tog sin andra raka seger via 1-0 hemma mot Öster. Och precis som senast var det Jörgen Wålemark, 33, som blev hjälte. Senast gjorde han alla tre mål, nu räckte det med ett. Wålemark har tidigare spelat i Elfsborg, norska Lilleström och Limasoll på Cypern men tog förra säsongen upp LSK i superettan.

Mjällby, som likt Ljungskile och Degerfors avancerat från tvåan, var nära en poäng hemma mot Falkenberg. Men Marcus Ekenbergs kvittering till 2-2 med en halvtimme kvar hjälpte föga. FFF fick sista ordet och det var Ola Sandquist som i 87:e minuten sänkte nykomlingen. Sandquists 3-2 var hans andra mål för dagen.

Lika glada var också Kali Ongala, som gjorde matchens enda mål för sitt Väsby United hemma mot Trelleborg, och Viktor Brännström som spelade fram till 1-1 och själv satte 3-1 när Boden hemma slog Västerås med 4-1.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM