Catrin Nilsmark klappade igenom

Annika Sörenstam spelade upp sig

SPORTBLADET

Williamsburg, Virginia

Det ser inte ut att bli någon sjätte raka seger för Annika Sörenstam.

Men efter 67 respektive 69 slag finns chansen till topp-tre trots den dåliga starten.

Cristie Kerr gjorde sin tredje raka 68:a när tredje rundan slutfördes på söndagen, då de två sista rundorna skulle hinnas med. Det gör att hon ser ohotad ut i toppen av USA-tourtävlingen.

Men efter 69 slag tredje rundan har Annika Sörenstam i alla fall chans att nå andraplatsen där Jill McGill och Natalie Gulbins befinner sig tre slag före Sörenstam.

- Jag blev lite otålig, men då sa min caddie Terry åt mig att spara på energin för att jag skulle behöva den i morgon. Han sa att "du kan fortfarande vinna här", sade Sörenstam efter andra rundan.

- Och efter att jag gjort första birdien på elvan så rullade det på bra. Jag hade velat vara ett par slag bättre, för att visa de andra spelarna att jag är med. Men allt kan hända under 36 hål i morgon.

Annika Sörenstam tyckte att hon slagit bra drivar och puttat bra. Men den lyckosamma puttningen var inte enbart hennes förtjänst, eftersom hon hade svårt att hitta rätt tempo i puttningen.

- För att vara ärlig så lyckades jag inte läsa några puttar särskilt bra. Normalt brukar jag vara bra på att läsa av greenerna, men de här lyckades jag inte med. Så jag överlät det åt min caddie, han läste alla puttar.

Och den svenska världsettan fick i alla fall spela finalrundorna, till skillnad från första dagens ledare, Catrin Nilsmark.

Nilsmark gick fyra under par första dagen och var i ledningen inför lördagens spel. Då rasade allt. Hon gjorde åtta bogeys på de nio första hålen och fortsatte med fyra bogeys och en dubbelbogey på den andra halvan - totalt gick hon 13 över par och halkade ner på 110:e plats och ur tävlingen. Hon sade till Expressen att hon inte visste vad som hände, att det bara var en sån dag då allt gick fel.

TT