Har fått ett nytt favoritmagasin

Jonas Bladh: Kick Off har allt – utom analyserna

SPORTBLADET

Måndagarna är späckade med bra fotbollsunderhållning. Allsvenskan, Fotbollskväll, Avspark och Liga Europa. Och nu har jag hittat en ny favorit.

Under hela säsongen har jag lyckats missa Canal plus Sports utmärkta Kick Off -magasin från serie A och Premier League.

Men i går satt jag som klistrad framför apparaten för att ta igen så mycket som möjligt av det jag missat i helgen.

En timme var med välmatade sammandrag från de två storligorna. Alla mål, alla bråk och alla snackisar. Dessutom med engelska kommentatorer och (från engelska ligan) svenskt mellansnack.

Det som saknas är förstås analyserna, men det löstes enkelt med Fotbollskväll och Liga Europa. Som fotbollsintresserad soffpotatis går det nog inte att få en bättre kväll än just måndagskvällarna.

Trots den massiva dos av fotboll som erbjöds kunde jag dock inte hålla mig från att zappa till hockeyn på Viasat Sport - och göra en upptäckt som väckte en gammal fråga till liv ånyo. Har sedan länge undrat varför Trean/Viasat envisas med att ställa Jonas Bergqvist vid sargkanten varje gång Sverige spelar. Där får den stackars leksingen stå och försöka komma med smarta stick i konkurrens med Wikegård och Södergren - men utan att ha möjlighet att intervjua spelare eller ledare.

Jag tycker att det är synd att man inte kan utnyttja Bergqvist bättre än så. I går satt han i studion och kunde ta för sig på ett helt annat sätt, och visade att han faktiskt kan när han får en chans.

Har många gånger hyllat Ola Andersson, men i går fick han mig nästan att tappa tron. I sändningen från Djurgården-Gefle hade han så mycket analys att komma med att det stal föreställningen. Lagom är bäst, till och med för den bäste expert.

I kväll ser jag på United-Chelsea - det lär bli en holmgång

BÄST

SÄMST

Jonas Bladh