Bråket inom Riksidrotts-förbundet

Lagrell anklagar Liljegren att splittra idrotts-Sverige

1 av 3
Björn Rosengren i Boxningsförbundet
SPORTBLADET

Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell anklagar Lars Liljegren - en av två kandidater till ordförandeposten i Riksidrottsförbundet - för att försöka splittra idrotts-Sverige.

Allt för att få makten i RF.

- Jag förstår inte vad det är för fel på karln, säger Lars Liljegren till Sportbladet.

Lars Liljegren eller Karin Mattsson?

Den 22 maj blir en av dem idrotts-Sveriges mäktigaste person - som ordförande i Riksidrottsförbundet.

Striden hårdnar.

Senast i raden att sticka ut hakan är fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Han säger sig vara orolig.

- Svensk idrott måste fortsätta tillsammans. Liljegrens kampanj går ut på att försöka splittra de olika förbunden, säger Lars-Åke Lagrell till Sportbladet.

"Stora mot de små"

Enligt honom vill Lars Liljegren skapa två block i svensk idrott - allt för att vinna röster inför valet om knappt två veckor.

- Han försöker spela ut idrotter mot varandra. Han ställer de stora förbunden mot de små. Hur stor skadan blir i framtiden är omöjlig att säga i dagsläget, säger fotbollförbundets ordförande.

Lars Liljegren förstår inte Lars-Åke Lagrells kritik.

- Jag vet inte om han bara är på dåligt humör, eller så, för det här är inte den Lars-Åke jag känner, den jag haft som god vän och kollega i massor med år, säger Liljegren.

- Hans utspel måste vara ett sorts april-skämt. Jag har varit ordförande i Stockholms Idrottsförbund sedan 1985 och hållit ihop det i 20 år. Jag är inte direkt känd för att försöka splittra idrottsrörelsen, om man säger så.

"Van att bestämma"

Lars Liljegren konstaterar att Lars-Åke Lagrell kanske blivit för stor för sitt eget bästa.

- Han är väl van att bestämma allting själv, att alla bugar och bockar för honom, men vi lever demokrati och då kan det som nu finnas två kandidater.

- Nej, hans utspel för tankarna till andra tider och andra länder" Man får ha andra åsikter än den han har, tillägger Lars Liljegren syrligt.

Förbund som stöder...

Patrik Thornéus