Barthez avstängd året ut efter spottloskan

”Vad som än händer kommer jag att fortsätta spela”

SPORTBLADET

PARIS

Den franske fotbollsmålvakten Fabien Barthez har fått sin avstängning förlängd med minst tre månader. Landslagsstjärnan spottade den marockanske domaren Abdellah el-Achiri i ansiktet i samband med en träningsmatch mot Wydad Casablanca i februari i år.

Stängs av i ytterligare tre månader.

Barthez, som redan blivit utbytt, rusade in på planen då hans lag Marseille fick backen Frederic Dehu utvisad.

Barthez dömdes i april till tre månader avstängning, men den domen ansåg Frankrikes domarkår vara för mild. Frankrikes fotbollsförbund överklagade då den dom som förbundets egen disciplinkommitté fastställt. På fredagen kom så beskedet att Barthez nu blir avstängd året ut, men att avstängningen kan hävas redan den 15 oktober om Barthez går med på att göra samhällstjänst.

– Avstängningen är oacceptabel. Jag har just talat med Fabien och han är oerhört besviken, säger Barthez advokat Philippe Pech de Laclause.

Barthez har redan överklagat beslutet till Frankrikes olympiska kommitté, som är högsta beslutande idrottsorgan i Frankrike. Ett förhör ska hållas redan den 20 maj.

Barthez har tidigare gjort klart att han skulle sluta efter VM i Tyskland nästa år, men han tänker inte sluta i förtid även om han blir avstängd året ut.

– Vad som än händer kommer jag att fortsätta. Jag har inga planer på att sluta. Jag ska spela fotbolls-VM. Jag kommer att fortsätta att kämpa, säger Barthez själv.

Fabien Barthez har spelat 75 landskamper för Frankrike och var med i laget som vann VM-guld 1998 och EM-guld 2000.

TT-Sportbladet