Henke mästare i kavaj

Satt på läktaren när Barcelona säkrade 17:e guldet

SPORTBLADET

Madrid (TT-Reuters)

Tiden läker alla sår.

Henrik Larsson tränar för fullt efter knäskadan.

Nu tillhör han en mästarklubb också.

Barcelona säkrade ligaguldet sent på lördagskvällen – och Henke njöt på läktaren.

Giganternas kamp i Primera Liga tog slut samtidigt som Julio Baptista nickade in Sevillas 2–2 hemma mot Real Madrid.

Nja, inte riktigt.

Frank Rijkaards Barcelona fick verkligen göra sitt – och det var inte lite det. Levante såg ut att räcka alla Reals omskrivna galacticos en lång och mycket hjälpande hand sent på lördagskvällen.

1–0 i paus för Johan Mjällbys tidigare klubb –och så långt fortsatt gulddrama i minst en omgång till.

Men kvarten in i andra halvlek klev Samuel Eto'o fram som den store titelmakaren i Barcelona. 1–1-nicken var precis det som behövdes.

Just där och då var ligasegern i hamn, den 17:e i ordningen för den katalanska storklubben och den första på sex år.

Försprånget till Real Madrid var åter uppe i sex poäng med lika många kvar att spela om i ligan. Men i Primera Liga räknas inte målskillnaden i första hand utan inbördes möten och där står Barcelona på plus efter säsongens matcher.

Henrik Larssons delaktighet i guldet begränsades förstås av den elaka korsbandsskadan in höstas. Den kom just mot Real Madrid hemma på Camp Nou i november. Men Henke tränar för fullt och kan räkna med att få sitta på bänken i avslutningsmatcherna.

Tio matcher och tre mål är hans facit i klubben och på lördagskvällen fick han fira guldet.

Real Madrid vände 0–1 till 2–1 borta mot Sevilla, ledningsmålet ett mäktigt distansskott av Zinedine Zidane med 16 minuter kvar att spela. Men två minuter från slutet drog Baptista ned rullgardinen med sin 2–2-nick. På tilläggstid tappade Ivan Helguera humöret, väl medveten om att seger var det enda som räknades och fick rött kort för en våldsam tackling.