Det finns roliga fotbollsspelare

Jonas Bladh: Intervjun med Edman var uppfriskande

SPORTBLADET

Veckan som gick debatterades det en hel del om hur pass roliga och intressanta de svenska fotbollsstjärnorna är när de intervjuas. Tv-sportens Peter Jihde uttryckte sin besvikelse över hur Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic var ointresserade och oengagerade när de gav intervjuer i samband med landslagsuppdrag.

Det är väl inte så svårt att hålla med

Jihde, men i går såg man också ett exempel på att svenska fotbollsstjärnor kan bjuda på sig själv och dessutom tycka att det är skoj.

Intervjun med Erik Edman var uppfriskande. Edman sa saker man allt för sällan får höra, som att han borde få slå frisparkarna i Tottenham och att hans pärla mot Liverpool så klart borde prisas som årets mål i England.

Förhoppningsvis blir det mer Edman och alltid intervju-trevlige Fredrik Ljungberg än trötta Larsson- och Ibrahimovic-intervjuer framöver. Å andra sidan är ju förstås de sistnämnda roligare att se på planen?

Som jag skrivit tidigare så gillar jag nya Fotbollskväll. Men när man aspirerar på att vara ett internationellt fotbollsmagasin är det ynkligt att inte ägna mer än ett kort telegram åt den mest uppmärksammade affären i fotbollshistorien. Självklart ska SVT kunna bjuda på mer matnyttigt om amerikanska miljardären Malcolm Glazers övertagande av världens rikaste fotbollsklubb, Man United, och hoten från klubbens fans. Fotboll är som bekant inte längre bara bollar och benskydd, storklubbarna är företag som omsätter enorma summor, och United-fansens farhågor om att Glazer vill mjölka ur det som går att mjölka från Old Trafford är värt mer än ett telegram.

I kväll ser jag på poker från Monte Carlo, på Eurosport.

Jonas Bladh