Lyn vägrar att prata med Mikel

”Han måste komma tillbaka hit”

SPORTBLADET

Såpan kring John Obi Mikel, 17, fortsätter.

Personer runt supertalangen vill nu inleda en dialog med hans klubb Lyn.

Men Lyn vägrar – i alla fall tills Mikel kommer tillbaka till Norge.

- Vi är inställda på att hitta en lösning. Men först måste Mikel komma tillbaka, säger Sveinung Lunde från klubben till Verdens Gang.

Foto: VG
Trollgubbe med problem.

På måndagen skickade advokater från SEM (Sport Entertainment & Media Group Limited), som företräder Mikel, en förfrågan till det norska fotbollsförbundet om att man önskade en dialog med Lyn.

Lyn svarade att man inte är villig att diskutera förrän Mikel återvänt till Oslo.

Tidningen skriver att Mikel under de senaste dagarna har bott hemma hos den mäktige SEM-chefen Jerome Anderson. VG fick i går telefonkontakt med honom.

- Ärligt talat kan jag inte säga någonting om den saken just nu. Det tas hand om av advokater, säger han.

Han ville heller inte svara på om Mikel kommer att åka tillbaka till Norge.

Upptäcktes av Mourinho

Bakgrunden till historien är – precis som vilken såpa som helst – minst sagt snårig. I november förra året skrev John Obi Mikel på för norska Lyn. Några månader senare hamnade han mitt i en bitter strid mellan två av världens största klubbar.

Och ännu är det inte klart om hans framtida adress är Manchester United eller Chelsea. Chelseas tränare José Mourinho upptäckte John Obi Mikel och i januari i år skrevs kontrakt. Men eftersom Mikel inte fyllt 18 sades det att kontraktet var ogiltigt. Ett par dagar senare meddelar Lyn att Mikel sålts till Manchester United för en rekordsumma.

Mourinho blev rasande och svor, Chelseas fans blev rasande och hotade Mikel till livet. Själv valde han att fly Oslo för London och prat med Chelsea. Det är där han själv vill spela. Hur det blir med den saken råder det delade meningar om.

Karl Thor