Lagrell hoppar av Riksidrottsstyrelsen

”Det handlar om svartmålning”

SPORTBLADET

Lars-Åke Lagrell lämnar Riksidrottsstyrelsen (RS). Orsaken är påståendet att hans hustru skulle ha hjälpt Karin Mattsson, en av kandidaterna till ordförandeposten i Riksidrottsförbundet, med hennes valmanifest.

– Jag har läst det kampanjmejl som Karins motståndare skickat ut och det handlar om sådan svartmålning att jag känner att jag inte orkar hålla på med det här längre, säger Lagrell till Dagens Nyheters nätupplaga.

– Ärligt talat, det handlade om att min fru hjälpte Karin att scanna in en bild. Manifestet hade Karin skrivit själv. Så gör man en stor grej av det här för att förminska Karins person. Jag tycker att det är så lågt, säger Lagrell.

Lagrell har suttit i Riksidrottsstyrelsen i 16 år men kommer inte att lämna styrelsen omedelbart. Däremot har han meddelat valberedningen att han inte ställer upp för omval nästa år.

– Har man tagit på sig ett uppdrag så ska man slutföra det. Det är en princip jag har. Jag kommer att fullfölja alla de utredningsuppdrag jag har, säger Lagrell.

Vem som blir ny ordförande i RF av Lars Liljegren och Karin Mattsson kommer att avgöras i helgen i samband med RF-mötet i Västerås.

Sportbladet - TT