Scott förlorade i comebacken

Tillbaka i ringen i K1-gala i kväll

Foto: Scanpix
Tillbaka i rampljuset. Ex-boxningsvärldsmästaren George Scott var i kväll tillbaka i ringen igen – i den omdebatterade K1-galan i Globen. Scott förlorade mot Zoltan Sarossy med domarsiffrorna 3–0.
SPORTBLADET

I kväll var ex-världsmästaren George Scott tillbaka i ringen igen.

Inte som boxare.

Utan som K1-fighter.

I en uppmärksammad comeback i Globen förlorade 38-åringen mot Zoltan Sarossy.

En av svensk boxnings allra största var i kväll tillbaka i ringen igen, men när nu 38-årige George Scott gjorde comeback handlade det inte om boxning utan om kampsporten K1.

Inför 10 000 åskådare gick Scott upp mot Zoltan Sarossy i en omdebatterad gala.

– Jag vill ha igång debatten igen. Hur kan proffsboxning vara förbjudet? När vi får sparka varandra i huvudet i K1, sa Scott till Sportbladet nyligen.

Efter att ha tränat i sin nya sport i endast tre månader gick Scott upp mot Zoltan Sarossy (även han gammal boxare). I de tre inledande ronderna syntes det att Scott hade den gamla, fina boxningstekniken kvar – men stördes av Sarossys bensparkar.

Med 1.30 kvar av första ronden gick Scott i golvet för första gången, fälld av en benspark. WBU-världsmästaren från 1995 plågade Sarossy med ett par tunga slag, utan att riktigt störa sin motståndare ordentligt.

– Hans sparkar gjorde fruktansvärt ont, men jag försökte att inte visa något för då hade han bara mått ännu bättre, sa Scott till Viasat 3 efteråt.

I den tredje ronden skallade Scott olyckligt ihop med Sarossy som slog upp ett jack i pannan och tvingade domaren att bryta matchen.

Poängräkning vidtogs – och där hade domarna Sarossy som segrare med siffrorna 3–0.

Scott verkade inte allt för nedstämd efter matchen – utan utnyttjade tillfället och propagerade för att legalisera även proffsboxningen.

–Man hoppas att de (politikerna) ska vakna. Det finns ingen ärligare sport än boxningen, vi har massor av läkarundersökningar och kontroller. Ända sedan man blev proffs har man längtat efter det här (att få gå match i Globen). Du ser själv publiken, de älskar det här, sa Scott till Viasat.

Anders Burström