"Gangstermetoder"

Lars-Gunnar Björklund rasar mot Viasat: Vi tittare är lurade

1 av 2 | Foto: MATTIAS CARLSSON, AP
"Nasarfasoner" Tv-profilen Lars-Gunnar Björklund anser att vissa stora finaler måste gå i tv-kanaler som alla kan få in.
SPORTBLADET

Finalen i FA-cupen mellan Arsenal och Manchester United sändes i Viasat Sport 2.

Det fick folk att rasa.

- Rena gangstermetoderna, säger tv-profilen Lars-Gunnar Björklund.

Sportbladet blev i går nedringt av upprörda tv-tittare som hade Viasat Sport 1 i sitt kanalutbud, men inte Viasat Sport 2, som sände FA-cupfinalen.

-Det är fördjävligt. Här har man skaffat sig Visat Sport 1 och när det väl finns något att se på" Ja, då byter man plötsligt kanal och vi tittare blir totallurade, säger Lars-Gunnar Björklund till Sportbladet.

"Dumskallar styr Viasat"

Han ifrågasätter Viasats affärsmetoder.

- Dumskallarna som styr kanalen tror väl att vi ska köpa Viasat Sport 2 också, men nej, den finten går vi inte på. Herregud, det är ju bara en enda match det handlar om. Resten är ju bara skit.

Lars-Gunnar Björklund tycker att Stenbecksfären gått ett steg för långt i sin önskan att etablera sina sportkanaler i de svenska folkhemmen.

- Rena nasarfasonerna. Nej, jag hoppas verkligen det här är sista gången sådant här händer. Annars tappar Viasat snart sina kunder, det är jag övertygad om.

Bert Willborg är informationschef för Viasat Sport och han beklagar att tittarna upprörts.

- Men vi räknar Viasat Sport 2 som den riktiga fotbollskanalen i vårt utbud och det är anledningen till att matchen hamnade där. Någon annan förklaring finns inte, säger Willborg.

Lösningen: fridlysa sport

Tv-profilen Lars-Gunnar Björklund anser att det är dags att fridlysa vissa stora idrottsevenemang.

- Det var på tapeten för tiotalet år sedan, men ingenting hände. Men vissa matcher och stora mästerskap måste gå i kanaler som alla kan få in, säger Lars-Gunnar Björklund.

- Jag har kommenterat elva FA-cupfinaler på plats och det är ett evenemang som alla ska kunna få ta del av.

I Norge var det inga problem. Där sändes matchen i TV3 - en annan av Stenbecksfärens kanaler.

Patrik Thornéus