Lika fantasilösa stjärnor och kanaler

SPORTBLADET

Det gäller att ta chansen när man får den, Vi fick tre poäng, det behöver vi. Ungefärliga citat från svenska fotbollsspelare under söndagens sportsändningar.

Och vad säger de egentligen? Att kaffe är gott när man är kaffesugen, att påven har en lustig hatt. Ja, ungefär.

Jag ser Andreas Hermansson med stenansikte efter skrällvinsten mot Real Malmö, Stefan Lundin med en blick som vore han på en helt annan planet när han får frågor om Häckens framgångar.

Och så Fredrik Ljungberg med det ständigt insmickrande leendet. Gör han tandkrämsreklam eller vad?

Det jag säger är att alla är så förbannat medietränade nu för tiden. De har övat in några fraser och bara kör ut dem lite på måfå, spelar ingen roll vilken fråga de svarar på.

Ljungberg intervjuades i TV4 och Patrik Ekwall försökte faktiskt få ut något annat än en klyscha. Men nej. Till slut frågade Ekwall om vänligheten var ett sätt att komma bort från divastämpeln. ”Man lär sig med tiden”, svarade Ljungberg och berättade om citat som blivit förvrängda.

Jaja, åt de stentrista stjärnorna kan man inte göra mycket. I stället får tv-kanalerna bli mer kreativa och använda sin fantasi lite bättre.

Ljungberg bara ler

När nu Ljungberg bara ler åt de flesta frågorna och Henke Larsson muttrar lite lätt, varför göra den sedvanliga rutin-intervjun med dem? De säger ju ändå inget.

Det gäller i högsta grad våra allsvenska spelare med och då kanske det är lite lättare att få igenom annorlunda idéer. Dags för lite nya grepp, SVT och Fyran. Glöm de traditionella intervjusituationerna och satsa på lite oväntade inslag i stället.

Och lägg lite krut på dem som fortfarande kaxar till det, som Assyriskas Andreas Haddad exempelvis. Jag orkar inte höra ett till ”Det är kul när det går bra”.

I kväll ser jag Fotbollskväll med Henke Larsson. Kanske säger han något roligt och oväntat!

Bäst

Sämst

Karin Schmidt