Varför dissas allsvenskan?

SPORTBLADET

Jag är besviken. Ägnade kvällen åt att se första halvlek av Elfsborg–Hammarby. Strålande underhållning. Sedan blev det hela matchen från Stadion där Djurgården såg ut som det gamla Dif igen (även om motståndet lämnade en del i övrigt att önska).

När jag sedan slog över till Sportnytt i förhoppningen att få se målen från de övriga matcherna blev jag grymt besviken. Förvisso fylligt reportage från Borås – men bara ett enda ynka mål från Halmstadsmatchen.

Och inte blev det bättre av att Fyran sedan följde upp med att ha reportage om kris-Assyriska, följt av tre mål från Borås och INGET från Halmstad.

Jag vet inte vad de två redaktionerna har emot HBK, men jag vet att man i stället valde att utnyttja tiden till att möta ex-spelaren Magnus Norman som går i skola och pratade om Franska Öppna (Fyran) och motormåndag med minutlångt inslag om F1-loppet i Monaco – som avgjordes i söndags (SVT).

Hur de två största nyhetssändningarna för sport i landet kan rafsa över allsvenskan på det här sättet är för mig en gåta. Det är ändå det största som händer i svensk idrott just nu.

På Aftonbladets web-tv ondgör sig normalt så duktige Pelle Blohm över kritiken mot Royal League. Vi som kritiserat spektaklet har tydligen bara inriktat oss på vädret, medan vi i stället borde se att svenska lag behöver den typen av motstånd den tiden på året.

Men när tränare tyckt att matcherna i RL kommer fel i den tunga uppladdningen inför allsvenskan så undrar jag om inte Pelle Blohm kanske tänker en gnutta mer på tittarsiffrorna i ”hans” Kanal 5, än på de svenska lagens väl och ve. Och vädret var uselt för fotboll under vintern.

Bäst

Sämst

Jonas Bladh