Masarna börjar hitta formen

SPORTBLADET

Avesta

Masarnas femte match utan förlust i elitserien i speedway kom hemma mot Piraterna (55-41).

- En mycket bra insats av hela laget, summerade Antonio Lindbäck som tillsammans med Tony Rickardsson svarade för publikfriande omkörningar.

Omgångens skäll svarade Rospiggarna för, laget tog säsongens första seger hemma mot VMS Elit.

Trots att Masarna är obesegrat efter fem omgångar av elitserien i speedway har laget prestationer inte varit de bästa. Därför värmde den klara segern hemma mot Piraterna extra.

- Vi sa före matchen att vi skulle åka mer som ett lag, hjälpa varandra mer och det tycker jag att vi gjorde bra, sade Lindbäck.

Masarna ledde genom hela matchen, det verkade helt avgjort efter 30-18 efter halva tävlingen. Men tre heat senare var hemmaledningen bara fyra poäng. Det var då Lindbäck och Rickardsson visade att de är mycket svåra att besegra i Avesta.

Lindbäck hade lite problem att komma iväg från start men åkte upp sig i några heat på imponerade sätt och tappade bara en poäng.

Samma facit noterade Tony Rickardsson. Hans omkörning av Ryan Sullivan i 14:e heatet var av världsklass. Rickardsson hämtade fart långt ute vid staketet och efteråt skakade Sullivan på huvudet och skrattade.

- Han sa att det bara svischade till på sidan, han visste inte var jag skulle komma. Själv kändes det oväntat bra men jag är fortfarande lite seg och saknar tävlingar i kroppen, sade Rickardsson.

Rospiggarna hade inför femte omgången bara skrapat ihop en poäng. Därför var segern hemma mot regerande mästarna VMS Elit överraskande, omgångens skräll. Stor del i hemmasegern hade lagets normalt mycket säkre poängplockare Greg Hancock som haft motigt i säsongsupptakten. Dessutom plockade Jonas Davidsson viktiga poäng. Hancock och Davidsson säkrade också segern i sista heatet genom att klara oavgjort. Rune Holta vann sista heatet men ex-rospiggen Lee Richardson blev poänglös, hemmasegern skrevs till 49-47. VMS halkade i och med förlusten ner till fjärde plats i tabellen.

Kaparna besegrade Vargarna på bortaplan och lämnade därmed över sistaplatsen i serien till Norrköpingslaget. Kaparna hade fyra förare som plockade mycket poäng och det räckte mot ett ojämnt hemmalag. Kaparna vann med 53-43.

Luxo Stars vann sin hemmamatch mot skadedrabbade Smederna. Men trots att gästerna saknade Nicki Pedersen så bjöd Eskilstunalaget rejäl kamp. Efter 13 av 16 heat ledde Smederna med 40-38. Till slut lyckades dock Målilla-laget rycka undan till 51-45, mycket tack vare Andreas Jonsson som vann två av tävlingens tre avslutande heat.

Serieledande Västervik vann sin femte raka seger för säsongen, 53-43 borta mot Indianerna. Västerviks polska GP-förare Tomasz Chrzanowski och Tomasz Gollob plockade tolv poäng vardera och det var matchavgörande. Chrzanowski har så pass lågt snitt att han kan användas som reserv i Västervik.

Sune Karlsson/TT