Jag blev blåst på konfekten

SPORTBLADET

Eurosport storsatsar på Franska öppna. I?går var det tio timmar tennis direkt i rutan.

Tennis är knappast min favoritsport. Det tar helt enkelt för lång tid. Medan de flesta andra sporter försöker förkorta arrange­mangen, drar tennismatcher ut i det evinnerliga.

En av matcherna jag råkade se slutade 6–3, 6–1, 6–0 – men tog ändå en timme och 40 minuter att avverka. Zzznark.

Nog borde det att gå att få också tennis lite rappare. Behöver till exempel spelarna vila efter varannat game?

Hade det inte varit för att jag läst att Mats Wilander skulle agera bisittare, så hade jag nog ägnat mig åt gräsklippning i?stället. Därför kände jag mig blåst på konfekten när Wilander inte alls satt bredvid Birger Folke och förklarade det vi fick se, utan bara var med i intervjuform.

Att han dessutom mest rapade upp självklarheter gjorde det inte mycket roligare.

Tommy Svensson sågade George Mourad i Canal?+ under Göteborgsderbyt. Det är man inte van vid från den före detta förbundskaptenen, som mest framstått som en solbränd mystomte.

För två veckor sedan ifrågasatte jag i den här spalten om bisittare egentligen behövs. TV4 Plus sändning från Barcelona–Villarreal i söndags gav mig verkligen vatten på kvarnen.

I ett resonemang om vem som skulle bli den bästa målskytten i de stora ligorna sa Billy Ohlsson ungefär: ”Henry är skadad, så det är osäkert om han gör fler mål”.

Det kan jag lova hr Ohlsson att han inte gör, eftersom Premier League när yttrandet fälldes var färdigspelad sedan mer än en vecka. Borde inte en ”expert” ha koll på så rudimentära fakta? Fotbollssäsongens absoluta bottennapp.

Producenterna av speedway i TV4 Plus anser tydligen att det är nödvändigt att musiklägga alla reprisbilder. Må så vara, men måste det vara samma låt som tjatas om och om och om igen?

Ja

Nej

Björn Byström ([email protected])