”De springer efter smulorna”

Canal plus sågar TV 4:s nya satsning på serie A: Underbart att se att hur pressad han är

SPORTBLADET

Canal plus får konkurrens om serie A.

TV4 har nu köpt rättigheterna till matcher i italienska ligan för de kommande fyra åren.

– Jag tycker TV 4 gör en felsatsning, de springer efter smulorna, säger Peter Harrysson, sportchef på Canal Plus.

– Underbart att höra, det märks bara hur pressad han är, kontrar Per Nunstedt, nyhetschef på TV4.

Osams Canal plus sportchef Peter Harrysson och TV4:s nyhetschef Per Nunstedt är inte överens. ”Småsmulor” säger Harryson om fyrans serie A-satsning. ”Han är pressad” säger Nunstedt.

TV 4:s avtal innebär att kanalen köpt sändningsrätten till ett antal italienska klubbars hemmamatcher, bland andra Lazio, Lecce och Cagliari, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Matcherna kommer huvudsakligen att visas i TV4 på söndagar och direktsändas.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra tittare möjligheten att följa både Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson under hela vintern, speciellt med tanke på att nästa säsong avslutas med VM i Tyskland, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

”Skillnaden blir så tydlig”

Canal plus sportchef Peter Harrysson är inte lika imponerad.

– Nej, det här stör oss inte märkbart. Vi har ju rättigheterna för hemmamatcherna för 15 av 20 lag fortfarande, bland annat Juventus, Milan, Inter och Roma.

– Man ska akta sig för att ta de fem sämsta lagen i ligan. Skillnaden blir så tydlig när tittarna samtidigt ser vad vi kan visa, säger Peter Harrysson till sportbladet.se.

Per Nunstedt, nyhetschef på TV4, är inte förvånad över reaktionen.

– Klart han är pressad. Det är ju första gången sedan 1998 som en rikstäckande kanal sänder serie A. Det är de svenska tittarna som är stora vinnare, säger Nunstedt till sportbladet.se.

”Vi kan bredda intresset”

Men finns inte risken att ni kommer visa ”sämre” matcher än Canal plus?

– Nej, det tror jag inte. Vi kommer ju kunna erbjuda alla storlagens bortamatcher när de möter de fem lagen vi har hemmarättigheter för. Jag tror gärna Canal plus skulle vilja visa Lazio–Roma, men det kan dom ju inte nu. Dessutom är det ju bra om vi inte bara visar topplag vecka efter vecka. Jag har en stark känsla av att svenska fotbollspubliken även vill se lite andra lag ibland.

Nunstedt är också säker på att en rikstäckande kanal, som TV 4, har större möjlighet att bredda intresset för serie A.

– Vi har ju mer tittare på nationalsången på nätterna, som vi ibland avslutar sändningarna med, än Canal plus har på sina toppmatcher...

Både TV4 och Canal plus har rättigheter för fyra år framåt på serie A.

PeO Larsson