”Det ser tunt ut bakom Steinlager och Gidde”

Läs hela chattet med Challe Berglund

SPORTBLADET

Challe Berglund säger: Hej alla travfreaks! Nu är jag på plats!

Burra säger: Vilken är bästa platsen på Solvalla att följa loppet från?

   Challe Berglund säger: E-läktaren! Det är bäst stämning och du har bra koll därifrån!

Danne säger: Tycker du att Hans G tog ut de 16 bästa?

   Challe Berglund säger: Det kan alltid diskuteras, tveksamt att Hultman får välja vilken häst han vill ha med.

MatteL säger: Kan du verkligen ha fokus på Djurgården när de spelar så mycket på hästar? Orolig inför vintern...

  Challe Berglund säger: Det är bra med miljöombyte och travet är ett intresse, precis som hockeyn. Och – Särkijärvi gillar inte alls hästar!

milla säger: Har du nån bra spik och skräll i morgon ?

   Challe Berglund säger: Absolut! En bra spik tycker jag att Titan WF är i V75-6 (Dagens dubbel 1). Sedan kan jag bjucka på en skräll också – varför inte ARN i V75-2?

Daniel säger: Tjenare Challe! Brukar du snacka igenom veckans V75-rad med svärfarsan innan du presenterar den på TV4 och AB? Hoppas att du spikar monstret Jardy imorgon, streck för resten är som att kasta pärlor till svinen.

  Challe Berglund säger: Om jag känner mig tveksam på några hästar kan jag ta det med Stig, han är dock ingen gambler. Jag håller med om att Jardy är ett monstret, men 40 meter fram till Max Flukt är för långt.

Snyggve säger: Vad blir segertiden i Elitloppet och vem travar den tiden? (För du har väl kristallkulan med dig)

   Challe Berglund säger: Gidde Palema travar Elitloppet på 1.09,8 utvändigt om Steinlager.

cresti säger: Vad är din största vinst på trav?

   Challe Berglund säger: Sexsiffrig nöjer vi oss med att svara, men jag väntar på den sjusiffriga.

SAHA säger: Hej Challe! Varför tycker att man ska läsa era nya spelsatsning ? Är inte Expressen bäst?

  Challe Berglund säger: Vi breddar nu vår spelsatsning och tycker själva att vi går från att ha varit bra till att bli ännu bättre. Expressen flashar med att de rankar hästarna bäst, men det är inte det man vinner pengar på utan hur systemen konstrueras.

Kusken säger: Verkar inte som min förra fråga kom med så jag ställer den igen! Blir det störst utdelning på V75 i morgon eller på V65 på söndag? Vad tror du Challe?

  Challe Berglund säger: Klockrent V75-lördag. Elitlopsförsöken ligger på V65:an och där händer inte så mycket. V75 är världens bästa spel.

Diggar Örjan säger: Tjenare! Jag undrar vad du tror att anledningen är till att så fort en häst vinner några lopp i Sverige så tror kommentatorerna och "experterna" att den är bäst i världen. Varför är det så? inte är dom så naiva och verkligen tror det...

   Challe Berglund säger: Jag håller med om att hästarna lätt blir upphaussade, kanske borde kommentatorerna se lite mer objektivt på det hela.

Daniel säger: Vinner Hot Tub imorgon? Om inte, vem vinner avdelning 2? Se nu till att ringa och intervjua någon aktuell kusk/tränare i morgonsändningen imorgon, mindre prat från Lasse och mer prat från dig och kuskar/tränare. Lasse får ju prata hela morgonen ändå. ;)

  Challe Berglund säger: Hot Tub har bra chans, men jag har redan lämnat ARN som vinnare där. Sitter inte i morgonsoffan i morgon, har gjort min sista lördag. Tyvärr har jag inte tid med det längre eftersom att tränarjobbet med Djurgården kommer att sluka min tid. Nyhetstips: I morgon är det livelänk direkt från Solvalla – kan säkert vara bra att titta på för senaste nytt.

Yihaa säger: Varför är det så många hockeyspelare som nördar in på trav?

   Challe Berglund säger: En del av uppfostringsproceduren i ett hockeylag, kanske! Många hittar tävlingsnerven från hockeyplanen även inom travet. Sedan finns det killar som även får lite pengar över att köpa hästar för....läs Sundin, Foppa och Salo...

säger: Elitloppet känns lite urvattnat i år. Favoriterna vacklar eller har jag fel?

   Challe Berglund säger: Favoriterna vacklar inte, däremot ser det tunt ut bakom Steinlager och Gidde.

hatti säger: Är du en spelmänniska? Brukar du spela annat, tex poker osv ?

  Challe Berglund säger: Spelmänniska, visst. Jag har provat poker, men ännu inte fallit för det. Till 80 procent är det hästar som gäller för mig. Stryktips och Lången och sånt är inte riktigt min grej – jag är för dålig på fotboll...

Micke79 säger: Vilket är det fånigaste hästnamnet du har hört?

   Challe Berglund säger: Tom pung, om ni minns den från slutet av 1980-talet...jag tror att han var valack förstås . Sedan fanns det ett annat skumt namn – Scala Banan! Själva försökte vi i Huddinge, när jag var där, döpa en häst till Voffsegull, men fick inte det godkänt. Tur det kanske.

ARTIKELN HANDLAR OM