Bevare oss för Rune Hauge

Frank Östergren: I Solna finns det träskallar att attackera

SPORTBLADET

Regnet öste ner, så istället för Gutavallen och VIF Gute-Syrianska blev det Wallins kafé i Östergarn och besök hos moster och uppväxtnostalgi.

Åter vid Dreviken har hackspetten som bodde i björken har gett sig av. 

Troligen till Solna, för där finns det träskallar att attackera.

Som de på Svenska Fotbollförbundet som gett norske agenten Rune Hauge uppdraget att sälja svensk tv-fotboll.

Med alla facit i hand är det just Rune Hauge som INTE ska ha uppdraget. Anklagad för att ha lurat norska fotbollsförbundet på en stor summa pengar, arbetat som agent trots yrkesförbud, som agent inblandad i mutaffärer och annat kvittolöst.

Läs “Broken dreams” av Tom Bower och förstå varför Rune Hauge är det sämsta som kan hända svensk tv-fotboll. 

En märklig tv-sport-debatt är den Peter Jihde startat. Den om att vissa idrottsutövare inte är så verbala.

För det första måste det vara lågt i takt på SVT då Peter Jidhe måste föra ut sin åsikt i dagspressen. För det andra, varför är det så viktigt att alltid intervjuva idrottare. Ska inte en sportjournalist själv kunna beskriva ett skeende?

Roberto Vacchi fick sig en banna i förra söndagens krönika för sitt tidigare infoansvar hos cykelförbundet. Efter insatsen under Girots näst sista etapp förlåter jag honom. Roberto, du får informera om vad du vill bara du fortsätter vara så här underbart bra. Om jag vore en mikrofon är det bara du som får prata i mig.

TV4 Plus och spanska ligan. Hur kan man gör något så uselt av något så bra? Lågbudetsändningar utan egen grafik, okunnigt studioprat och – jag står för det – Sveriges absolut sämsta fotbollskommentatorer och bisittare. Finns det ingen på kanalen som vet vad tittarrespekt innebär?

Frank Östergren