Målskyttet lossnade för Bajen på Söderstadion

Linderoth: Klart jag är nöjd.

Foto: Scanpix
Bajen målade. Björn Runström och Hammarby-anfallaren har under lång tid fått kritik för att inte producera tillräckligt framåt – i kväll drog laget in tre mål när Hammarby vann över Häcken med 3–1.  
SPORTBLADET

Hammarby har haft det motigt sen matchen mot Djurgården.

Men i kväll var det åter fest på Söderstadion när Hammarby slog Häcken med 3-1.

– Klart att jag är nöjd när vi vinner, särskilt är jag nöjd med andra halvlek. Sedan finns det en del vi kunnat förbättra i försvarsspelet i första halvlek som vid deras kvitteringsmål, säger Hammarby-tränaren Anders Linderoth till TT.

Nio oavgjorda, en förlust. Så såg Hammarbys facit ut mot Häcken inför måndagens match. Men när väl första segern kom så var den välförtjänt. Hammarby hade betydligt mer av spelet under första halvlek, kunde gjort 1–0 redan i 18:e minuten när Petter Furuseth Olsen sköt i ribban. I stället blev det Björn Runström som fick inleda drömkvällen på Söderstadion. Efter pass av nyss nämnda Furuseth Olsen lyckades han slå in 1-0 – via smalbenet.

- Det var en stensäker vrist, skämtade Runström i paus till Com Hem.

Furuseth Olsen fortsatte det grönvita målkalaset när han satte 2-1-målet.

När sedan Mikael Andersson gjorde 3–1 kunde Hammarby spela på säkerhet och utan att förta sig. Men inte bara offensivt var man starka, försvaret var divisioner bättre än mot Elfsborg senast. Häcken skapade dock flera chanser, framförallt borde Dioh Williams gjort något mål på alla de möjligheterna han hade.

– Jag tycker att vi inte är tillräckligt aggressiva utan de vinner många andrabolllar. När vi får 2–1-målet känns det som högsta vinsten, säger Linderoth till TT.

Häcken-tränaren Stefan Lundin:

– Jag tycker att vi är bra i matchen, vi skapar målchanser och får 1–1, men sedan kommer ett psykologiskt mål på oss (1–2). När vi går ut i andra så är det inte med samma självklarhet som 1–1 hade inneburit, säger Lundin till TT.

Karl Thor, Anders Burström