SVT! - Var tog Zlatan vägen?

SPORTBLADET

V

id ett par, tre tillfällen under SVT:s lite gubbiga, men i mina ögon normalt sett mycket kompetenta program "Fotbollskväll", berördes supersvensken i Juventus.

Men inte ett ord nämndes om gårdagens största nyhet - den om att Zlatan Ibrahimovic fört fram sin lyxiga Porsche Cayenne på ett sånt sätt att SVT-reportern och Sportbladskrönikören Kristina Kappelin och hennes tv-team känt sin hotade av stjärnan.

På både den här tidningens och den mindre kvällstidningens förstasidor kunde man läsa om sammanstötningen mellan Zlatan och Kappelin. Det hela avslöjades dessutom i SVT-programmet "Agenda", som visade bilderna från incidenten i går.

Men SVT:s fotbollsmagasin tyckte alltså, en dag efter att Zlatan lyft "lo Scudetto" - och fem dagar före VM-kvalmatchen, att händelsen inte var något att kommentera. Jag måste säga, med risk för att vara part i ämnet som anställd på Aftonbladet, att det är en konstig bedömning. Nog för att man kan ha vilken åsikt som helst om det som hände - men sett ur strikt fotbollssynvinkel så kan det ju förstås påverka Zlatan i matchen mot Malta. Och då borde man väl ta upp det om man vill vara ett heltäckande fotbollsmagasin?

Kanal 5 hotar, genom SVT (!), att hoppa av Royal League om inte intresset ökar. Om jag har rätt känsla kan det bli en hel del Vänner-repriser till vintern. Jag har oerhört svårt att se att snöligan ska kunna slå igenom i Sverige. Det är inte speciellt kul att sitta på Råsunda i februari - och det är inte speciellt kul att se på fotbollsmatcher utan publik.

I kväll ska jag chocka mig själv och se p å cricket för första gången.

Bäst

Sämst

Jonas Bladh