Ge mirakel-Hiddink en storklubb igen

Simon Bank: Fyra matcher i rad har PSV manglat Milan

SPORTBLADET

Milan sprang in i väggen igen. Eller, det var väggen som sprang mest.

Guus Hiddinks lag gör det.

Nu får någon ta och ge honom en riktig storklubb igen.

Fotboll är inte slagsmål. Jo, oavsett vad Chelsea och Betis sysslade med i Sevilla igår så är fotboll inte slagsmål. Däremot fick vi se en klockren knock-out av det taktiska slaget.

Igen.

Guus Hiddink är så plufsigt, gråsprängt lik Carlo Ancelotti att de kunde varit tvillingar, men lille Carletto måste börja undra på allvar hur han ska bära sig åt för att klara en fajt mot Hiddink.

Fyra matcher i rad har PSV manglat Milan. De har vunnit två gånger, förtjänat att vinna en gång (på San Siro i våras) och spelat renodlad, smart catenaccio en gång (0-0 på San Siro för två veckor sedan).

Ancelotti är en skicklig, gedigen tränare, men det som Hiddink gör med PSV är en konstant rad av små mirakel. PSV är en säljarklubb, på två säsonger har de skeppat iväg ett världslag. Van Bommel gick till Barça, Park till United, Bouma till Aston Villa, Vogel till Milan, Lee till Spurs, Kezman och Robben till Chelsea, Rommedahl till Charlton och lille Vonlanthen till Brescia.

Och lik förbannat:

PSV manövrerade ut Milan igår.

Hiddink får alla sina lag att springa så mycket och uppträda så genomtänkt och lojalt. Han gjorde det med Sydkorea, han gör det med PSV, jag är säker på att han håller på att göra det med Australien. Men TÄNK om han fick ett topplag med superresurser att spela på samma sätt. Så roligt det vore.

Mittbackarna skötte uppspelen

Igår såg allt ganska enkelt ut, i alla fall defensivt; precis som i våras fick Cocu jobbet att radera bort Kaká medan de övriga styrspelade bort Pirlo från spelbyggnaden. Så fick Milans mittbackar sköta uppspelen - och de är bättre på annat.

Milan försökte gå genom mittfältet, men var inte nära att klara det.

Ett lag som spelar med Gilardino och Vieri på topp borde kunna slå inlägg i 90 minuter och vinna matcher på det. Men Milan hade tydligen bestämt sig för att försöka spela sig genom PSV. Dålig idé, uselt genomfört.

Ingen barnlek

PSV hade järnkoll på matchen. Resultatet fick de gratis av en ohyggligt svag Kaladze.

Milan hankar sig förstås vidare ändå, men nu måste de åka till Kadiköy och Fenerbahçe med press på sig. Det blir ingen barnlek för Ancelotti och grabbarna.

Men de slipper i alla fall Guus Hiddink.

På säsongens inledande nio matcher släppte Chelsea in totalt ett mål. Nu har de hållit tätt en enda gång på de sju senaste.

Vad har hänt med defensiv, Mister Mourinho?

Gårdagens stora vinnare: Hiddink, Roberto Mancini och Lyon. Juninho hängde sin tredje frispark på fyra matcher.

Simon Bank