Experten Suzanne – syns hon inte?

SPORTBLADET

Vissa saker har vi sportintresserade så svårt att koppla ihop. Som begreppen ”kvinnor” och ”fotboll”.

Eller ”Slitz-snygg kvinna” och ”duktig sportjournalist”.

Ser vi det ena, utesluter vi genast det andra.

Sen det till exempel blev klart att Suzanne Sjögren ska leda Fotbollsgalan har allt handlat om att det därmed för första gången kommer vara två kvinnor som håller i programmet. Ingen verkar ha lagt märke till att Sjögren också är TV4:s främsta fotbollsprofil.

I Fyrans nya reklamsnutt för Fotbollsgalan förstör Sjögren och hennes programledarpartner Jessica Almenäs sina galastassar i en ilsken uppgörelse på fotbollsplanen. Trailern vill koppla ihop gala och fotboll, och gör det snyggt. Men även om gala är ganska roligt sådär en gång om året, tycker jag nog inte att just de två ska ha så mycket mer med varandra att göra.

Men klänningarna, eller för den delen Suzanne Sjögrens vanliga linnen, har också ungefär lika lite eller mycket med fotboll att göra som alla slips- och kostymutstyrslar som vanligtvis vimlar i rutan.

Ändå tänker vi så mycket lättare på slipsar och fotboll samtidigt, än Sjögren-linnen och fotboll.

Patrick Ekwall sa häromveckan i Expressen att ”det är kul med två tjejer, annorlunda”, om galans programledare. Men, tillade han, ”ingen av dem är så jätteförknippad med fotboll”.

Va?

Suzanne Sjögren har bara det senaste halvåret varit programledare för EM, för damernas landskamper och allsvenska och för TV4+ sändningar från spanska ligan. Allt handlar om fotboll. Hon är den på TV4 jag förknippar mest med det vackra spelet.

Det ÄR annorlunda med två kvinnor som programledare för Fotbollsgalan. Men är det så främmande att tänka sig att de, kvinnorna, har med fotboll att göra?

Inte bara är där för att det är kul att de är tjejer.

Malena Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM