”Vi har mycket gemensamt”

Tyson gästade Maradonas tv-show - då blev det en sprakande föreställning

1 av 6 | Foto: AP CANAL 13
tungviktsmöte När Mike Tyson gästade Diego Armando Maradona i hans tv-show uppstod stort samförstånd. Tyson framhöll att hans och Maradonas bakgrund och framgångssaga hade många likheter. Och visst är det så - kolla in sammanställningen här under...
SPORTBLADET

Det var mötet mellan två kungar, två legendarer - och två skandalomsusade föredettingar.

Maradona och Mike Tyson fann varandra direkt.

- Vi två har mycket gemensamt, sa Tyson till Maradona.

Den ene är mannen som en gång var bäst i världen i tungviktsboxning. Den andre är mannen som av många ses som världens bäste fotbollsspelare genom tiderna. Nu har de två mötts i ett kungamöte som väckte stora känslor.

- Det är en intervju jag alltid velat göra, Tyson är en av de verkligt stora, säger Maradona.

Den 45-årige fotbollsstjärnan tog emot Tyson i sitt program "La noche del Diez" i argentinsk tv. Maradona har tidigare genom åren varit stående gäst i italienska fotbollsshowen "Il processo di Biscardi".

I sitt egna program har han under hösten haft lika kända som omdiskuterade personer. Bland annat har Kubas ledare, Maradonas vän Fidel Castro, gästat showen.

- Jag är mycket lycklig, sa Tyson när han under stort spektakel gjorde entré i programmet klockan 23.15 i måndags kväll.

Båda föll tungt

Stora foton på den tidigare världsmästaren i tungviktsboxning prydde studion och den hårt nedbantade Maradona tog leende emot Tyson.

- Det är en ära att ha dig här, hälsade han.

Den 39-årige boxaren har precis som Maradona upplevt både uppgång och fall.

Båda har hyllats och älskats av fansen, blivit historiska och tjänat miljoner. Men båda två har också fått uppleva framgångens baksida och genomlevt en rad skandaler. Maradona har haft sin mörka historia av drogmissbruk, övervikt, hjärtproblem, dopning och maffia-samröre. Tyson har sin med åren i fängelse som dömd för våldtäkt, bråk, vilda kvinnoaffärer, droger, sprit och rubrikerna om att han skulle medverka i en porrfilm. De två forna kungarna har även båda gjort misslyckade försök till comeback.

Samma problem

- Jag kommer från en bakgrund som är mycket lik din och jag identifierar mig mycket med dig. Vi har genomlevt samma typ av problem du och jag, sa Tyson till Maradona.

Samtalet mellan de två blev kort och intensivt och varade en kvart. Tyson pratade bland annat om sin boxning. Han talade om allt han fått offra för boxningen och att han fortfarande längtar tillbaka och inte slutat drömma om en återkomst i ringen.

- Träningen är hårdare än allt annat men med tiden har jag kommit att förstå att den är själva grunden för min existens, sa Tyson.

Tyson blev allvarlig

Han blev mycket allvarlig när Maradon frågade honom om hans tränare, legendariske boxningscoachen Cus D"Amatos död 1985, just före Tysons stora genombrott.

- Det var ett mycket svårt ögonblick i mitt liv, jag tänkte på att sluta boxas och var mycket deprimerad, berättade Tyson.

Trots att samtalet blev så kort sjöd det av känslor och den

argentinska tidningen La Nacion skriver om "en magisk natt". Publiken gav Tyson varma applåder när han för Maradona öppet erkände att han ångrar en del i sitt liv.

- Jag vet inte om jag är nöjd med mitt liv men hur som helst så är det mitt problem. Jag bryr mig om och tar hand om dem jag älskar, sa Tyson.

Ödmjuk Maradona

Maradona, som är van att bli fjäskad för och hyllad i intervjuer, var mycket ödmjuk mot Tyson och berättade att han under boxarens storhetstid såg denne som den bäste.

- Du var oövervinnerlig för mig, du gav intryck av att kunna avsluta en match med ett enda slag, sa Maradona.

Tyson återkom hela tiden till hans och den "store Diegos" liknande bakgrund och problem och alla deras "uppoffringar".

Maradona skänkte Tyson en argentinsk landslagströja som han signerat.

- En gåva som jag alltid kommer att spara, sa boxaren lyckligt.

Han passade också på att lyfta upp och hissa Maradona. Till scenflickornas dans och publikens jubel lämnade så de två legendarerna scenen tillsammans.

Maradona och Tyson – så lika är de

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM