Nya tider med webb-tv-godis

Jonas Bladh: All heder åt tv-jobbarna

SPORTBLADET

Redan 1990 ylade Tomas Ledin "Här kommer den nya tiden". Men då var han lite före sin tid. Den nya tiden är nu, då de stora tv-kanalerna har utmärkta internetsidor med massor av webb-tv-godis.

Om man, som jag i går, missat att se de dagliga sändningarna runt 22-bläcket är det utomordentligt att få en uppdatering via datorn. Utan att ens ha slagit på dumburken kan jag se inslaget från Fyran med Josef Bourmedienne om sina chanser att komma med i OS-laget (inte stora) eller SVT om Joel Lundqvists separationsångest efter att brorsan dragit till det stora äpplet (inte så stor, visar det sig).

Att sedan inte inslagen är av någon fantastisk avslöjande art gör liksom inget - kanalernas service gör att jag ändå kan ta del av den mina arbetskamrater snackar eller inte snackar om runt fikabordet i morgon. All heder åt tv-jobbarna!

Tittar man däremot på tv får man lätt smärre magknip. I alla fall hos SVT-sporten. I dagar har man puffat för sina sändningar från Karjala Cup. Nog för att SVT inte längre har så mycket liveidrott, men minutlånga trailers om en ointressant turnering i ett redan allt för kort körschema får mig att studsa i tv-soffan. Lite arkivbilder tillsammans med häftig musik får mig att hata dessa träningsturneringar.

Bättre då i TV4, som i alla fall bemödar sig om att deras reklam för kommande fotbollsgalan ska vara snygg. Jessica Almenäs och Suzanne Sjögren i aftonklänningar som utkämpar en fiktiv match på Råsunda är snyggt och spännande. Lika mycket som klippen i statstelevisionen får mig att tycka illa om Karjala, lika mycket får damerna i skitiga galautstyrslar mig att längta till på måndag kväll.

För övrigt anser jag att "Liga Europa" i Kanal 5 ska få tillbaka sin gamla sändningstid på måndagar.

BÄST

SÄMST

Jonas Bladh