TV 4-chefen hotar att lägga ned Fotbollsgalan

Bringholm: Kommer inga stjärnor tänker inte jag göra någon gala

SPORTBLADET

Tv4:s programchef Tobias Bringholm är mycket besviken dagen efter Fotbollsgalan.

– Kommer inga stjärnor nästa år tänker inte jag göra någon gala, säger han till sportbladet.se

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Kritisk. TV 4-programchefen Tobias Bringholm är mycket besviken dagen efter Fotbollsgalan - och hotar att helt lägga ned produktionen om inte svensk fotbolls största stjärnor kommer.

Fotbollsgalan kritiserades hårt för att de största stjärnorna inte ville komma. Henke Larsson prioriterade en match dagen efter, Fredrik Ljungberg hade varit hos tandläkare och dragit ut visdomständer och Zlatan hänvisade till ett viktigt sponsoråtagande i sin italienska klubb Juventus, trots att han vann två priser, årets forward och själva Guldbollen.

"Oerhört nonchalant"

Det är med en fadd eftersmak som TV4:s programchef berättar vad han anser om Fotbollsgalan och dess framtid. Han beskriver det som en oscarsutdelning utan stjärnor.

– Bordet är dukat, maten är serverad, alla gästerna har kommit och huvudpersonerna uteblir. Det är katastrof, säger han och gör inget för att dölja sin irritation.

– Vi gör ju hela den här grejen för att hylla de här människorna och visa att vi står på tittarna sida och så kommer de inte. Jag tycker det är oerhört nonchalant, säger Bringholm till sportbladet.se

Många upprörda tittare

Spelarnas anledningar till att inte dyka upp ser han som förevändningar och inga giltiga orsaker att inte komma.

– När man hör fotbollsförbundets ursäkter om ”att de spelar där” och ”har ont i visdomständer där” tänker man: Hello, wake up and smell the coffee. Det är inte ok, det är en förolämpning mot publiken.

Efter Fotbollsgalan ringde många upprörda tittare till TV4 och uttryckte samma känslor som Bringholm själv har.

– Folk är tokiga. De anser att spelarna är nonchalanta, övervärderade, överbetalda divor.

Själv valde Tobias Bringholm att inte ens gå på Fotbollsgalan eftersom han var så besviken över stjärnornas prioritering.

Kritik mot Fotbollförbundet

Han riktar också kritik mot Fotbollförbundet som sagt att de inte kan styra över spelarna och tvinga dem att komma.

– Om inte Fotbollförbundet har råg i ryggen för att få dit någon av dem, helst allihop, så ska man inte göra sådana här evenemang. Om inte de kan tvinga spelarna kan inte vi göra gala. Då blir det game over.

– Det hypas otroligt mycket kring fotboll just nu men det betyder inte att de kan strunta i satt ställa upp för svenska folket, fortsätter han.

Vad gör ni om stjärnorna inte kommer till nästa års program?

– Vi måste få garantier för att de kommer. Om vi sitter i samma situation nästa år kommer jag att säga: Aldrig!

Therese Holmberg