Halmstad kan kastats ur hockeyallsvenskan under torsdagen

SPORTBLADET

Stockholm

Halmstad Hammers verkar inte få spela vidare ishockeyns allsvenska.

Någonting måste hända under det närmaste dygnet för att det ska bli match mot Bofors på söndag.

Halmstad Hammers har skulder på drygt 900 000 kronor och försattes i konkurs under tisdagen. Det är konkursförvaltaren Sigvard Cumtell som beslutar om föreningen ändå får spela vidare i ishockeyns allsvenska.

- Jag har inget besked ännu, sade Cumtell till TT under onsdagen.

Ishockeyförbundets generalsekreterare Michael Englund hade under onsdagseftermiddagen ett telefonmöte med Cumtell.

- Han har ännu inte fattat något beslut men säger att "nedräkningen har börjat". Vi kommer att ha ett nytt telefonmöte under torsdagen, säger Michael Englund till TT.

Tolkar du Cumtell som att någonting måste hända inom de närmaste 24 timmarna för att han ska tillåta att Halmstad spelar på söndag?

- Ja, någonting åt det hållet, säger Englund.

Om Halmstad försvinner kommer alla lagets matcher att strykas ur resultatlistorna. Enligt Englund kommer då återstående matcher för de övriga 15 lagen i serien att lottas om.

- Ett troligt scenario är tre pooler med fem lag i varje. Resultatet i de matcher som redan har spelats, där inte Halmstad varit inblandat, står givetvis fast, säger Englund.

Halmstad har tre veckor på sig att överklaga konkursbeslutet, men Englund utesluter möjligheten att göra ett uppehåll i seriespelet för att Halmstad ska hinna överklaga.

- Det är inte realistiskt, säger han.

Lars Markusson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM