Superlördag!

Allt om dagens hetaste fajter på sportbladet.se

SPORTBLADET

Celtic–Rangers Viasat Sport 2 13.25

Matchstart: 13.30.

Kommentar: Rangers vann säsongens första Old Firm i augusti. Men serieledande Celtic får ses som storfavoriter den här gången. Rangers har usel form, fyra raka kryss i ligan, och är mer eller mindre borta från guldstriden. Lagen möttes så sent som för tio dagar sen i ligacupen och Celtic tog en behaglig 2–0-seger.

Tips: 3–1.

Wigan–Arsenal Canal+ Sport 13.45

Matchstart: 13.45.

Kommentar: Sensationslaget Wigan har sju raka segrar i ligan och är tvåa bakom suveräna Chelsea. Arsenal har haft en tung säsongsinledning, men ryckt upp sig sen suveränen Thierry Henry kommit tillbaka. Intressant också ur svenskperspektiv. Fredrik Ljungberg väntas vara tillbaka efter sin ljumskskada. Andreas Johansson slåss om en plats i Wigantruppen.

Tips: 2–2.

Chelsea–Newcastle Canal+ Sport 16.00

Matchstart: 16.00.

Kommentar: Fantastiska Chelsea är inne i sin djupaste svacka på länge. På lagets fem senaste matcher (alla tävlingar) har det bara blivit en seger, 4–2 mot Blackburn. Klassiska Newcastle slåss numera i mitten av tabellen. Att man kommer till spel utan skadade trion Alan Shearer, Alberto Luque och Stephen Carr gör det inte lättare att råna Chelsea på Stamford Bridge.

Tips: 2–0.

Real Madrid–Barcelona TV 4+ 19.30

Matchstart: 20.00.

Kommentar: ”El Classico” är ett av världens tyngsta möten alla kategorier. Flera av världsfotbollens största namn gör upp om segern inför ett fullsatt Santiago Bernabeu. ”Barca”, med Henrik Larsson på bänken, är för tillfället en poäng bättre i ligan. I våras slutade just det här mötet 4–2 till Madrid i en fantastisk match. Det här kan sluta precis hur som helst.

Tips: 3–2.

Roma–Juventus Canal+ 20.25

Matchstart: 20.30.

Kommentar: Zlatan från start i ett hatmöte där allt är upplagt för kaos. De senaste dagarna har lagen spytt galla över varandra i pressen och Romaspelarna har gjort sitt bästa för att Olympiastadion ska bli ett helvete för Juve. Gästerna är favoriter, men glöm inte den klassiska matchen 2004 då Roma krossade Juventus med 4–0 i motsvarande möte.

Tips: 1–3.

Sevilla–Betis TV4+ 21.55

Matchstart: 22.00.

Kommentar: Sevilladerbyt är i år ett möte mellan toppen och botten. Sevilla parkerar på en sjätteplats, med bra chans på förbättring. Betis, som tog en Champions Leagueplats i fjol, är fyra från slutet och krigar för att inte hamna under strecket. Men kanske kan laget bygga vidare på segern mot Chelsea och lyfta även i ligan.

Tips: 2–2.

I dag möts flera av världens bästa fotbollsspelare - det är dags för höstens stora...