Best kämpar för sitt liv

Vårdas med livsuppehållande insatser

Foto: LARS ROSENGREN
SPORTBLADET

Brittiska fotbollslegenden George Best vårdas med livsuppehållande insatser på sjukhus.

Hans tillstånd är kritiskt men stabilt, rapporterar Sky News på lördagen.

Före detta Manchester United-spelaren George Best, 59, fördes under fredagen till intensivvårdsavdelningen på Cromwell Hospital i västra London, efter att han ådragit sig ny en allvarlig lunginfektion.

Enligt engelska tv-kanalen Sky News är Best kopplad till en livsuppehållande maskin.

Läkare som behandlat George Best sedan oktober uppger också att han tappar allt mer i vikt.

"Han var mer eller mindre medvetlös"

- Han såg inte bra ut, säger Bests före detta lagkamrat Denis Law, som besökte Best under fredagskvällen.

- Jag kunde inte prata med honom. Han var mer eller mindre medvetslös. När jag träffade honom för ett par veckor sedan trodde jag verkligen att jag inte skulle se honom igen, men sen tyckte jag att han var på bättringsvägen igen, och det var därför jag åkte ner för att träffa honom nu, säger han.

Dennis Law besökte sjukhuset samtidigt som Bests son Calum, och fler av Bests familjemedlemmar var också på väg mot London.

Bests läkare, professor Roger Williams, bekräftar att 59-åringen drabbats av ett "stort bakslag" i kampen mot sina hälsoproblem. Han har fått en ny allvarlig lunginfektion som förvärrat hans tillstånd allvarligt. Enligt Williams påverkar infektionen njurar och andra inre organ.

Best har varit allvarligt sjuk i omgångar efter en levertransplantation som gjordes för tre år sedan, till följd av hans mångåriga alkoholproblem.

Karin Henriksson