”SVTs styrka är Peter Jihde”

Men ”Mesthemlig” tycker att TV4-sporten är mer intressant

SPORTBLADET

Söndagens Eftersnack ställde SVT mot TV4 – ”Sportspegeln” mot ”Sporten”.

En majoritet av er föredrar ”Sportspegeln”, bland annat på grund av reklamavbrotten som stör i Fyran.

Läs alla inlägg här.

SVT är i särklass bäst, beroende på att här finnes inget avbrott för reklam.

/Bo

-----

Så proffsigt som SVT sport har varit och Är, kommer TV4 aldrig att bli.

Allt ifrån studioprogrammen till direktsända idrottstävlingar är så skickligt gjorda från SVT, till skillnad från TV4. SVT har pålästa, intresserade journalister som vet vad dom pratar om. Inget svammel här inte...!!

Personligen är det SVT sport eller Eurosport som vi tittar på. Aldrig TV4:s sändningar.

TV4 har lyckats ta fram "profiler" som väldigt gärna syns i rutan mer än vad sporten gör. SVT har även dom flera som vill synas, men sporten kommer ändå i första hand. Sen all reklam på 4:an tror jag att dom förlorar på.

MVH

Maria Hammar

-----

Ärligt talat. Hur många procent av dom som kollar på de olika sportprogrammen vill se när Perra gör en kanonstöt i curling eller när Frida Hoppetossa springer och hoppar jätte högt med sin pålle? TV4 sporten har ett FRUKTANSVÄRT mycket bättre upplägg på sina program och visar bra mycket intressantare saker än SVT. Dock räcker det med resultat från trav och skippa reklamen.

SVTs styrka är Peter Jihde och inget annat. Avslöja resultaten i förväg och ha med en herrans massa värdelösa tjejjer som egentligen bara jämnar kvoten för antal anstälda på SVT sporten, det klarar jag mig utan. Peter tillbaka till en reklamlös TV4 sport utan trav. Där har vi lösningen.

/tack för ordet. Mesthemlig

-----

Frågan är väl inte om vem som är bäst. Självklart Sportspegeln och SVT totalt sett. Där är det ju i alla fall 45 min sportsändning på söndagen och utav TV4 blir det väl max 20min av det som i programtablån säger 30.

Håller man på som man gör får man väl lägga ner hela TV4-sporten.

Hans i Ängelholm

-----

Sportspegeln är lätt bäst. Tv4 visar ointressanta grejer.

exempel då djurgården vann sm-guldet, då fick man inte se målen från matchen utan bara festen.

Jihde är lätt bäst. Svt har även mer seriösa reportge och intressantare.

Ser hellre sportspegeln än tv4 sporten med reklam..

Victor Tobin..

-----

SVT:s sport är bäst.

/Jan-Erik

-----

Oavgjort! TV4s Sporten har roligare inslag, bättre reportar och mer fartfyllt program. Och framför allt tar de upp det som är intressant. Inte massa jäkla curling,hästsport och rally som SVT verkar hårdsatsa. Dessa inslag är att räkna som reklam, så det går på ett ut!

/ Daniel

-----

ishockey, ishockey och åter ishockey

För mycket ishockey överallt!

/Anders Widén

-----

Tkr SVT-sporten är mkt bättre. Dock ser jag på TV4 med tanke på att man bra gärna inte vill missa parlamentet // Mackan

-----

TV4-sporten har bäst nyhetsvärdering, bäst vinklar på inslagen (eller rättare sagt så har SVT ingen nyhetsvärdering eller vinklar på inslagen) men framförallt har de överlägset bäst reportrar. SVT-sporten har så dåliga reportrar att det emellanåt blir komiskt.

Marie som var ankaret idag behandlar idrott som vore det ett skämt. När allvarliga ämnen behandlas avslutar hon alltid frågan med ett flin. Sportspegeln lever fortfarande på att den äldre generationen hänger kvar vid sportspegeln. Att folk orkar sig igenom SVT:s inslag är en gåta. Det finns ingenting intressant i dem. Det som sägs är att "först blev det 1-0, sen 1-1, sen gjorde dom 1-2".

TV4 har fart och känns mer 2005. Förövrigt kan man ju ifrågasätta hur ett evenemang som drar 200 åskådare (DIF-Potsdam) kan få så mycket tid. Uppenbarligen är det så att ingen bryr sig.

// Ian

-----

SVT kontra TV4

När det gäller motorsporten så har SVT börjat köra om TV4 rejält, som t.o.m schablade bort F1-VM, mycket svagt!!!! Så för oss som gillar motorsport så gäller det, för den som kan, att komplettera med någon av digitalkanalerna. Tack och lov att man har tillgång till det.

Inget ont om fotboll men det är INGET ATT HA!

Hälsningar Tudor.

-----

På TV4 slipper man hårdbevakningen av curling och exklusiva intervjuer med Sveriges Hästpolohopp. Men TV4 har en reklam mitt i programmet. Så idiotiskt. Så jag skiter i bägge och kollar på FC Z istället.

/Nichlas

-----

jag tycker sportspegeln är outstanding. på tv4 sporten är det bara fjant och spex, dom ska vara så hippa hela tiden, men det går till överdrift, dom blir bara fjantiga...

svt däremot är en säker källa & ser man på sportspegeln är man garanterad ett bra program med bra & seriösa reportage...

/Ida

-----

Varför får sport ta upp hur mycket tid som helst i TV ??

Varför får sportprogram dra över tiden hur mycket som helst och knuffa ut andra tv-program ??

Varför kan inte TV skapa en speciell kanal Enbart för sport ?? då kan dom sända 24 timmar om dygnet sin sport !!

Varför får inte andra TV-program inkräkta på sportprogrammen och dra över programtiden ??

Jag ser det som en stor skam att svenska TV antingen sänder sportprogram eller till stor del gammla repriser, ska dyra tv-avgifter betala allt detta skräp ??

Skapa en speciell kanal enbart för sporten så har dom egen programtid att förfoga över !!

/K-E

-----

SVT är att föredra, för till skillnad mot TV3,TV4 och kanal 5 så slipper man de ideliga avbrotten med reklam.

Ta som exempel när man sänder trav så kan det vara ett löp och sen kommer reklam, programmet har ju nyss startat ?

SVTs sändningar håller klart högre klass mot de övriga.

Lasse

-----

Hej!

SVT vinner p.g.a att de har längre program och de skippar reklamen. Och detta medför att SVT kan ha längre reportage från de olika idrotterna. TV4 får ett plus i kanten för att de har "kanon & kalkon"-listan varje vecka, detta är mycket populärt!

/ Henke

-----

Undviker TV4 är jädrigt less på reklaminslagen?

Vänligen Kjell Gunnar Westman

-----

Sportspegeln (SVT) är klart bäst. De visar flest matchanalyser och har de bästa programledarna. Det som jag dock hatar mest med Sporten (Tv4) är den förbaskade reklampausen. Det enda som är bra med Sporten (Tv4) är Kanon & Kalkon..!

En sak som är dålig med sportspegeln är att den är alldeles för lång (45 min) så att det blir långtråkigt.

Men sportspegeln är som sagt klart bättre än sporten.

MVH Bilal Shah

-----

SVT är bäst........men......P.Roberto är ju som en reklampaus på TV4. Hur kan SVT ha så dåligt omdöme att släppa fram honom. Man ser ju på hans motstånare, i den så kallade debatten, att de inte tar honom på allvar. Pinsamt. Det leder ju ingen vart. Vi tittare kräver mer än så av SVT. Ta vara på den programtiden och låt ngt vettigt bli sagt. Något som berör hela idrott Sverige.

Knutsson Falkenberg

-----

Jag vil ha en programmledare som vet vad han snackar om, skaffa fler specialister om det behövs, för det finns inget tråkigare än att lysna på någon som inte vet vad han pratar om, Tex en viss kommentator på 4:an som

försöker hänga med i Formel 1. Det ska vara någon som enkelt ska kunna ställa direkta och ingående frågor,

och även kunna slänga pappren han har framför sig och ändå fortsätta en intressant intervju/konversation....

Henry W

-----

Ser aldrig sport på TV4!

Därför att jag är så jv-la trött på reklamen, har byggt in spärr för reklam men det blir för många avbrott ändå..

SVT:s Sportprogram är helt överlägsna hoppas det fortsätter..

Vänligen Kjell Gunnar Westman

-----

Det är inte ens nån tävling. SVT Sport vinner "hands down". TV4 sporten är katastrofal. Reklamavbrott, trav och sandlådereportage. Dom har ingen som helst respekt för sina tittare utan allt ska var lite lagom oseriöst och "lattjo lajban". Vad har 4-sporten i effektiv sändning? 12 minuter?

SVT Sport envisas med att börja med att avslöja resulaten i matchen för att sedan visa det avgörande målet. Sist tar man allt från början. Vad håller dom på med?

Dessutom, i veckan vill man bara se resultat och mål och inga nattsträckor från svenska rallyt där man ser en ljuskägla komma i tallskogarna och fara förbi i 140 eller hemma-hos-reportage från Per Elofsson avsnitt 32. Värdelöst!

SVT Sport ska visa intervjuer och reportage på söndagar och vardagarna vill man se mål och inga dokumentärer.

Ekwall och Paolo Roberto inslagen är pinsamma. Ekwall är helt ointressant och Paolo "debatterna" är ju inga debatter. Paolo verkar få välja sina ämnen själv. Typ "det är fel att slå barn" sen försöker men hitta någon som ska försvara misshandeln - det är ju lätt.

Petrowich

-----

Jag väljer SVT sporten föreTV4. Jag tycker att svts sportsändningar känns mycket mer seriösa än tv 4.

Nettan

-----

Hejsan jag föredrar starkt Svt, dels för att det är ett längre sportreportage på söndag-kvällen och dels för att man slipper nån förbannad reklam.

Sen tycker jag Svt`s programledare är mycket proffsigare, dom verkar även ha bredare trupp i sitt team, medans fyran personal ska vara med och kladda i allt och lite till. Dom blir liksom inte lika proffesionella som Svt.

Jag ger betyg 10 av 10 till svt och en svag 4 till 4:an, hade dom skippat reklamen hade dom hoppat upp på en 6:a utan problem.

Niclas Dahlqvist

-----

Jag tycker att SVT ska lägga ner alla långa och ointresanta reportage som de visar i sportspegeln. Idag tog det två minuter innan man drog igång ett repotage. Det finns massor av sport som varit under dagen tex. skidskytte, ridning, fotboll, innebandy, handboll som man vill se bilder från. Jag ser hellre ett par snygga mål en massa långa reportage. Skärpning SVT. Tack TV4 sporten för att ni finns.

/micke

-----

Ja det här är inte lätt, båda genomsyras av anställda

med ingen eller väldigt låg erfarenhet av sport

själva. De har säker sportat någon gång men det märks att det ofta endast skett i unga år.

Styrkan med SVT är att de är seriösa men i en lite

äldre förpackning. Tyvärr är det ofta svart eller vitt, är något eller någon duktig är han t.ex. världsbäst.

TV4 har en mer "glättigare" och kanske mer spännade

upplägg. Och distansen som de har till sitt program känns

ärligt. Bäste prog.ledare är utan konkurens Jakob Hård

Mest överreklamerade är Peter Jihde som ställer sin

"varförfrågor", hur orkar han.

Sign. Labbås

-----

SVT är bättre. Reklamen är störig i allt som är på TV4.

Allt för många reportage. Jag vill se vad som hänt i sportvärlden under helgen, inte en massa intervjuer. Tag bort intervjuerna.

Som idag, med intervju på TV4 om LA Kings!!?? Vem f-n är intresserad av detta när man vill se DAGENS hockey, Zlatan, Henke plus all övrig sport.

Skärpning båda kanalerna.

Mvh

Göran Ewaldh

Klågerup

-----

Enda anledningen till varför man väljer TV4 sporten

före sportspegeln är att man inte vill missa parlamentet

som börjar 20:30. Detta måste vara en taktisk triumf för TV4.

Mvh

Henrik

-----

Peter är en journalist som kan lägga fram sporten på¨ett sätt så att man tycker det är trevligt och samtidigt underhållande och sakligt.Han är rapp och och har en personlighet som går fram hos alla,därutöver hans trevliga småländska dialekt är en tillgång,enkel flärdfri.Mera sådana som PeterJag har en sonson som är tvillinglik Peter, så det är trevligt på alla vis.

Owe.

-----

STV är klart bäst. Har bättre analyser och har bredare information sett över en hel sändning. jag är dock mycket besviken på den sena sändningen mån-fredag, 22.03. Alla som skall upp dagen efter tidigt till arbete måste ju avstå sändningen. <<återgå till 21,30 så kommer tittarsiffrorna öka väsentligt.

bengt

-----

Hej,

för mig är det en självklarhet och titta på SVT för en seriös och allsidig sportbevakning med de kunnigaste och bästa programledarna.

Om Patrik Ekwall finns bara en sak och säga, TV:s största mupp, det verkar viktigare för Herr Ekwall och stå och se läcker ut i rutan än och ägna sig åt riktig sportjournalistik.

Eddie

-----

Tjena!

Att jämföra sportspegeln med sporten är lågt, men inte lika lågt som glocalnet``skämtochsido``...Nej, men sporten och sportspegeln är ungefär lika bra. Det finns både för och nackdelar med dem båda kanalerna...1...Tv4:nissarna har för mycket reklam som är SÅ störande då man ser på något intressant sport inslag, SVT har däremot inte det, utan där flyter det bara på...Störande med SVT är att de brukar säga resultaten innan dem ens visat själva inslaget,, t.ex...Nu gör Mats Sundin mål i powerplay, och 5-10 sekunder senare ser man det...vilket i sin tur är irriterande....Vi vill att SVT. stänger munnen hurvida det blir mål eller ej och vem som gör det, vi vill se resultatet och vem som gör målet/målen själva, och inte veta det innan inslaget ens visat...Men tack vare att SVT inte har reklam, så ser jag nog hellre på sportspegeln....

MVH///Pierre Jönsson, Rydboholm

-----

Hej

SVT-sporten är överlägsen.Mycket beror på deras starka bemanning. Tv4sporten är som reklam på bio,SVT-sporten är som själva huvudfilmen.

//Kent Jernström

Strängnäs

-----

Hej!

Fattar inte varför sportprogrammen tar upp ekonomiska frågor, skattefusk, o.d. Det kan vara långa inlägg i ett kort sportprogram, trams!

Kollar ofta sport från Finland(tack och lov), där visas sport från början till slut.

Skärpning!!

//Hans

-----

Fyrans sport kan dom döpa om till fotboll. Dom visar ju bara fotboll. Och så denna Zlatan hit, Zlatan dit. Nej det går fetbort! Forza SVT!

Tack för ordet! /Jocke

-----

Svt är överlägset bäst tycker jag.

Svt har dom kunnigaste reportrarna och dom bästa inslagen..

Lovegirl

-----

SVT med Peter Jihde så klart men när Palo Roberto kommer in i sändningen så slår jag över till TV 4. Han är för gapig och skrikig.

Kram Marianne.

-----

Jämför TV 4 med trean eller femma istället. SVT och Canal Plus spelar i en högre division, ja till och med "Another ballpark", som Travolta sa.

TV4 Sporten är - som resten av kanalen- en Musse Pigg föreställning. Vilket gäng de blir nu med er gamle kändisbevakare i laget, han och Ekwall , vilket dynamisk duo det kan bli!

Fredrik Hjelm

Uppsala

-----

SVT sport kunde vara bäst om man slapp Roberto stå och svamla

Tv 4 och dess reklamavbrott inkl Ekvall är fruktansvärda inslag

i ett annas bra sport

Mats

-----

Om jag fick välja mellan att titta på Sporten på en kanal som TV4 eller SVT så skulle jag absolut välja SVT:s sport. Och det gör jag för att jag tycker att SVT har bättre och "proffsigare" sändningar. Sedan så tycker jag också att reklamen som kommer på TV4 är rätt störande och väljer därför att se på sporten på SVT där hela sändningen går ett i ett!

Mvh! Joel

-----

SVT! Av den enkla anledningen att de lägger ut lite pengar på att handla in lite Serie A till sin sportsändning!

Forza SVT, sign. Ravanelli

-----

Så länge tv4 envisas med att totalt ignorera allsvenskan i ishockey får de inte så mycket som en blick av mig. Inte ens resultat eller tabell kan de visa, men all annan skit kan de klippa in och få till sport på sportsändningen?

Hälsningar ett röglefan

-----

Sport är till viss del fakta. Fjantig klantig som fyran har är inte bra. Handlar inte om personer, alla är eller tycker olika. Så vilka som leverelar spelar mindre roll, viktiga är hur de kommer fram. Nu börjar sporten på svt komma upp i den goda klass den hade på 70, å 80 talet....

A Nyman i örebro

-----

Man ser ju på både sporten (tv4) och sportspegeln (svt1)

/Daniel

-----

Tv4 sporten är det självklara valet. Dom visar det bästa av det bästa. Svt kan inte räkna med att någon vill betala någon tv-licens efter det sportnytt man får. Det är pinsamt att dom ska vara så fruktansvärt jämnställda hela tiden. Alla sporter i världen ska ha exakt lika många minuter i rutan vilket leder till att man får se lika mycket internationell fotboll som bowling, vattenpolo och squash. Nu blir fotbollen Janne Lorentzson som berättar om alla resultat samtidigt som dom rullar ett mål från dagens Serie A. Detta betalar vi för att se tillskillnad från tv4 som bjuder på sportnyheter helt gratis, så klaga inte på reklamavbrotten! Claes Runheim är för övrigt en rutinerad och duktig fotbollsprogramledare på tv3. Att han bytt namn har inget att göra med att han gift sig eller? / N

-----

Allt är bättre med SVT sporten . Hatar all jävla reklam.

// Ali G

-----

svt, ingen jobbig reklam

/Birgitta

-----

SVT pga att där får man se all sport.TV4 är väldigt enkelriktade,där vissas och analyseras fotboll under i stort sett hela sändningstiden.

Jag tycker i allmänhet att det är för mycket fotboll i våra vanliga kanaler.Så fort en fotbollspelare gjort något så slås det på stora trumman,men övriga sporthjältar då???

/En Idrottsälskare

-----

Tyvärr kan jag inte titta på Hockeykväll. Jag mår nämligen illa och känner mig allmänt sjuk av att se och höra den självgode och sliskige Peter Jihde. Han borde söka jobb på Expressen.

Bestämd sportfåne

-----

jag älskar all sport hade det inte varit för att jag vill se parlamentet hade jag lätt valt svt nu blir det fyran. alla på mitt jobb tycker likadant

mvh magnus

-----

Här finns det väl bara ett svar? Sporten på SVT såklart, jag menar hur i HELA VÄRLDEN kan man ha en reklam paus mitt i sport nyheterna? Jag tycker synd om dom som kollar på deras sändningar och för utbrott varje söndag kväll när dom ska visa reklam om tandkräm istället för att visa Zlatans senaste drömmål osv! Sjukt är vad det är!

// PLM

-----

Jag följer Peter Jihde, där han är tittar jag.

Han är på nått vis jag inte kan beskriva, bättre än övriga.

SVT var intorkat innan han kom över från TV4, nu är det tvärt om.

Mvh Ulric_B

-----

TV4 sänder alldeles för mycket trav och hänvisar hela tiden till sin hemsida.

Det som retar mig mest är att de före ”Sporten” talar om lite vad ”Sporten” skall innehålla, sedan reklam och när den åter börjar kommer samma ”innehållsförteckning” och så äntligen lite referat under några minuter för att sedan avbrytas av ett reklaminslag. Det är väl OK eftersom det är en reklamfinansierad kanal, men?. varför skall de åter igen tala om vad som skall komma efter pausen.

Så där håller de på och man kan förstå att de inte hinner med alla önskade resultat, med dessa eviga upprepningar, utan skall ständigt hänvisa till sin hemsida. Travet hinner de däremot alltid med och det får stor plats, troligtvis extra sponsrad av ATG.

Snälla, snälla Aftonbladet: Kan ni inte hjälpa alla oss som gillar golf. Vi kan göra vad som helst bara vi slipper ”Peppe” Eng som reporter. Han är fullständigt värdelös som golfreporter.

Lars Gunnar Rubne – Gillar Sportspegeln bättre.

-----

SVTs sport är överlägsen.

TV4s har två stora problem: dels att det är kort inte minst för att man bryter för reklam, dels för att man gör för mycket lek och fjantar bort händelser.

Zeke

-----

Det spelar ingen roll om det är SVT eller TV4, Huvudsaken att man slipper se den där nollan Clas Åkeson i rutan. Han förekommer visst på TV3.

Nu har han visst bytt efternamn till Runius eller liknande för att få lite uppmärksamhet.

En figur som aldrig har uträttat något av värde för publiken.

mvh Anders

-----

Hej!

Tv4 kan lägga pengarna på något annat!

Sporten har varit deras sämsta satsning.

När de sänder en sevärd match, fotboll eller ishockey, (dock inte damfotboll)

stänger jag av ljudet och spelar musik istället.

Synd att Svt, låter P Roberto få så mycken tid i rutan. Paulo har fått en smäll för mycket i skallen. Synd att den tog på fel ställe, det hade varit bättre om smällen tagit rakt över munnen.

Hälsn

Nils-E. Sjöberg, 62 år,

Mörrum

-----

Varför inte kolla på båda?

Sporten slutar när Sportspegeln slutar, så varför välja...?

/Philip