2 min utvisad 100 kr i böter

Moras lagkapten: Man ska känna sig skamsen

Foto: Foto: PER GROTH
Mora tog många onödiga utvisningar mot Djurgården.
SPORTBLADET

Utvisningar var nära knäcka Mora - igen.

Nu inför spelarrådet böter för varje två minuters-utvisning.

- 50 eller 100 kronor pratar vi om. Målet är att man ska känna sig skamsen inför laget, säger Calle Bergström i Moras spelarråd.

Efter 3–3 mot Djurgården i går var spelarna irriterade.

Inte på tränaren Harri Rindell.

Heller inte på domaren eller Djurgården.

I fokus för frustrationen och ilskan fanns de 46 minuterna som Mora satt i utvisningsbåset.

- Vi tar för många utvisningar. Inte bra, säger Harri Rindell.

Standard i lag

I omklädningsrummet bestämde sig spelarna för att dela ut böter till de spelare som blir utvisade, oavsett om det är två-, fem- eller tiominutersutvisning. Sedan tidigare delar spelarrådet ut bötesbelopp för matchstraff och givetvis för andra ordningsförseelser som är standard i varje elitserielag.

- Vi pratade om det direkt i omklädningsrummet. Vi kan inte ha det så här. Om man får betala för varje utvisning kanske det blir en bättring, säger Calle Bergström.

Bergström sitter i spelarrådet tillsammans med Jarno Kultanen, Håkan Bogg och Markus Eriksson. De bestämmer vilka straff spelare ska få vid sen ankomst, fel klädsel eller dylikt. Pengarna i lagkassan används efter säsongen till en spelarfest.

- Fortsätter de så här med utvisningarna kommer killarna att kunna åka jorden runt på spelarfesten, säger Harri Rindell.

15 minuter boxplay

Mora drog på sig 46 utvisningsminuter i går.

Djurgården hade två jättelägen i spel fem mot tre i både första och tredje perioden. Och flertalet Mora-utvsiningar var rena idiotgrejer av masarna. Totalt spelade Mora boxplay i 15 minuter.

- Det är för mycket. Vi kan inte ha det så här. Slutar vi inte ta dumma utvisningar kommer vi få det svårt att vinna framöver, säger Harri Rindell.

Tomas Ros