Så blir sport i tv lattjo lajban

Sportbladets Jonathan Jeppsson är trött på spexandet

SPORTBLADET

Det är märkligt att det måste spexas i tid och otid i sportinslag, även när det inte behövs.

Fortfarande kan Hylands ande förvandla en intervju med en het, svensk hockeymiljonär till ett lattjo lajban-reportage i Lilla Sportspegeln.

Så här var det: Mest spännande i Hockeykväll i går – en intervju med Henrik Zetterberg i Detroit. Zetterberg fick frågan om hur han hade formerat Tre Kronor under OS om han själv varit förbundskapten.

Zetterberg satte då sig själv i samma kedja som Foppa och Markus Näslund.

Och om Bengt-Åke såg inslaget hade han en del att grubbla på i natt.

För när Zäta för andra gången slagit fast ”jag och Foppa har ju gärna mycket puck, så vi får väl slåss om den”, började varningslampan blinka till och med hos en hockyinfantil person som undertecknad.

Det gjorde den även hos Niklas Wikegård.

”Det låter inte så bra. Det får inte bli för många kockar. Jag tror att han passar bäst i en annan miljö”, sa magister Wikegård,

Så långt allt väl. Men ändå var det något med inslaget om Zäta som var obegripligt.

För under reportaget fick man då och då se inklippta bilder på Henrik Zetterberg där han gick omkring utanför huset och kånkade på någonting. Det filmades med sån där skakig Blair witch project-kamera, och det var någonting stort och otympligt som tydligen skulle fällas upp till? ja, ett slags nät.

Jo, för tydligen skulle Zäta helt plötsligt slå en golfboll in i det där nätet i slutet av reportaget.Och inte nog med det – sen skulle visst reporter Mattias Brännholm själv OCKSÅ slå en golfboll, som tydligen hamnade i det där nätet. Och när han gjort det säger han till Zäta: ”du slog mig”.

Jaha.

Och nu undrar vi bara: Varifrån kom golfbollen? Varifrån kom nätet? Vad hade det med inslaget att göra? Vad var det Zäta ”slog” Brännholm i? Nätgolf? Kommer Wikegårds ritmaskin att fungera nästa vecka? Får vi någonsin se ett par fulare gardiner än Zätas? Och måste det verkligen spexas när det egentligen inte behövs?

Jonathan Jeppsson