Zlatans ja till Idrottsgalan

Bara Fabio Capello kan stoppa Zlatans blixtvisit i Stockholm

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic har tackat ja till idrottsgalan.

Enligt tillförlitliga uppgifter ska Zlatan flygas in med privatjet från Turin och flygas hem omedelbart efter galans slut. Det enda som fattas är grönt ljus från tränaren Fabio Capello.

- Jag har fått uppfattningen att Zlatan väldigt gärna vill komma, säger Stephan Rimér, vd för svenska idrottsgalan.

Zlatans beslut kommer som en stor överraskning för den svenska publiken. Juventus tuffa program gör det i princip omöjligt för den svenska superstjärnan att åka hem till Sverige under säsongen.

Men enligt uppgifter till Sportbladet vill Zlatan mer än gärna komma hem till idrottsgalan, i synnerhet eftersom han missade fotbollsgalan nyligen. Zlatan har tillsammans med Mino Raiola och idrottsgalans organisation gjort upp en hemlig plan angående de praktiska detaljerna. En komplicerad och framförallt kostnadskrävande plan.

Specialchartrat plan

Måndagen den 16:e januari, samma dag som idrottsgalan, flygs Zlatan in från Turin med ett specialchartrat privatplan. Så fort galan är slut, eller när Zlatan själv önskar, flygs han omedelbart tillbaka till Italien, allt för att han ska kunna träna med Juventus som vanligt dagen därpå.

- Jag har talat med hans agent flera gånger. Vi gör allt i vår makt för att få hit Zlatan, det hade varit fantastiskt. Jag har fått uppfattningen att han själv väldigt gärna vill. Sen får vi se om det är möjligt rent praktiskt, säger galans vd Stephan Rimér.

Allt redan ordnat

Stephan Rimér förnekar dock att någonting är klart.

- Det kan jag inte bekräfta. Det är upp till honom och Juventus.

Men enligt Sportbladets källa är allting redan ordnat. Det enda som fattas i nuläget är att Juventus tränare Fabio Capello ska ge sin tillåtelse. Det är dock mycket tveksamt om Capello går med på en sådan utflykt.

"Osannolikt"

Söndagen den 15:e spelar Juventus hemmamatch mot Reggina och redan på onsdagen, den 18:e, ska laget spela igen, borta mot Chievo i Verona. Att tränaren skulle låta en av sina viktigaste spelare flyga till Sverige bara två dagar tidigare bedöms enligt italienska källor vara mycket osannolikt.

Fram och tillbaka på 15 timmar - här är resplanen

Nominerade till Idrottsgalan 2006

David Tanentsapf, Tomas Ros