Lasse Anrell: Båda vinner – jag är övertygad...

SPORTBLADET

Zlatan kommer. Anja kommer.

Hoppas vid gud att de får några priser. Det får de nog...

Sportbladets avslöjande om att de båda superstjärnorna faktiskt kommer till den stora Idrottsgalan i Globen om en dryg vecka är resultatet av totalfiaskot i Fotbollsgalan som TV 4 sände i november.

Det var galan där svensk fotboll skulle visa att den höll världsklass - men visade att åtminstone dess galor håller Kalle Anka-klass.

Ingen kom. Fredrik Ljungberg, Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovic sket fullständigt i alla priser de fick och alla fans som röstat fram dem.

Det var den kvällen alla ansvariga insåg att - det aldrig får hända igen.

Tog tag i problemen

Det är mot den bakgrunden vi ska se uppgifterna om att Sveriges Television och de ansvariga bakom svensk idrotts allra finaste gala tagit tag i problemen.

Och problemen är:

1) Blir Zlatan nominerad? Är kungen där för att dela ut priset? Då ska fanimej Zlatan vara på plats och ta emot priset. Så italienare och undersåte till Berlusconi han än är.

2) Blir Anja nominerad? Är kungen där för att dela ut priset? Då ska fanimej Anja vara på plats och ta emot priset. Så monegask och undersåte till prins Albert hon än är.

Idrottsgalan har priser till både Anja och Zlatan.

Anja är nominerad till årets kvinnliga idrottare.

Zlatan är nominerad till årets manliga idrottare och för årets prestation.

Jag är övertygad om att båda vinner något eftersom de faktisk i praktiken tvingas hem från utlandet. Anja dessutom från sin uppladdning inför OS. Till skillnad från i fallet med Jerringpriset som ju svenska folket utser är det den så kallade idrottsakademin som bestämmer vinnarna i de andra klasserna. SVT vet vilka som vinner. Så klart de talat om det för dem som ska komma på galan.

Pris till Persbrandt

Om de tvingas hem för att sitta där och se andra vinna är det ju pinsamt. Ungefär lika pinsamt som om kungen skulle tvingas dela ut priset till Mikael Persbrandt.

Att Zlatan vinner bästa manliga är helt okej. Även om Tony Rickardsson varit en lika självklar vinnare. Men fotboll är fotboll. Och Zlatans Ungern-mål är en självklar vinnare som årets prestation.

Mera förvånande är det att Anja vinner årets kvinnliga. Kajsa Bergqvist hade jag röstat för. Men Anja är också helt okej.

Både Zlatan och Anja är dessutom nominerade för det finaste av priserna - Jerringpriset. Det blir stenhårt i år. Vem jag tycker ska vinna kan ni läsa på mittuppslaget.

Hur som helst; det här höjer temperaturen inför galan 16 januari.

Nu är den verkligen glödhet.

Bättre kan det inte bli...

Lasse Anrell

ARTIKELN HANDLAR OM