”Jag skakade när jag gjorde tredje målet”

Hattrick av Jonathan Hedström i morse

Foto: AP
MÅLEXPLOSION Jonathan Hedström hade en riktigt stor kväll för sitt Anaheim. Med tre mål, NHL-karriärens första hattrick, sänkte han Los Angeles på egen hand.
SPORTBLADET

Jonathan Hedström, 28, har presenterat sig på allvar i NHL.

Tidigt i morse sänkte han Los Angeles med karriärens första NHL-hattrick.

– Jag skakade när jag gjorde tredje målet, säger Anaheim-spelaren.

Publiken kastar in sina kepsar och hattar efter Hedströms tredje mål, ett klassiskt sätt att fira hattrick i NHL.

Slitvargen Hedström har fått spela i Anheims checkingkedja under hösten, men inför nattens derby mot Los Angeles möblerade coachen Randy Carlyle om och placerade svensken tillsammans med Joffrey Lupul and Todd Marchant.

Snacka om genidrag.

Sitt livs match

Hedström gjorde sitt livs match och avgjorde helt på egen hand med ett hattrick.

– Jag vet att jag kan göra mål, men jag måste skjuta mer. Jag har alltid letat efter passningen först, men i bland måste man vara lite självisk, resonerar ”Jonte” som var smått chockad efter sin målexplosion.

– Jag önskar att mina föräldrar hade varit här i kväll, för det här kommer förmodligen aldrig hända igen. Jag skakade när jag gjorde det tredje målet.

Hedström slog till för första gången i matchen i mitten av andra perioden när han gav Anaheim ledningen med 3–2. Endast minuter före periodens slut utökade han ledningen till 4–2 och avslutade sedan målgörandet med att fastställa resultatet till 6–2 i mitten av tredje perioden. Målen förde honom upp på totalt elva mål den här säsongen.

Hyllades av Norström

Efter matchen hyllades han av Kings-kaptenen Mattias Norström.

– Hedström gjorde en fantastisk match. Jag spelade med honom i VM förra året och vet att det är en spelare som jobbar hårt och vet var målet är. Han kanske inte känd för att vara någon stor avslutare, men han är en riktig lagspelare och jag vet att den här kvällen är väldigt speciell för honom.

Förra gången Hedström försökte slå sig in i NHL, säsongen 2002/03, slutade det i stor besvikelse. Efter bara fyra matcher och noll poäng för Anaheim flyttade Hedström hem till elitserien igen.

Efter nattens uppvisning kan Hedström vara på väg mot det stora genombrottet i Nordamerika.

Läs också:

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM