Waldner räknar bort spel i lag-VM

SPORTBLADET

Stockholm

Sverige verkar kunna glömma bordtennisstjärnan Jan-Ove Waldner i vårens lag-VM.

Nu säger Waldner att spel i tyska ligan får räcka.

- Jag nöjer mig med att lyssna på det han säger till mig, kontrar förbundskapten Peter Sterneborg som fortfarande hoppas på ett positivt besked.

Höger armbåge har besvärat Waldner i fyra månader, vilket gör att motivationen för landslagsspel inte verkar finnas där.

- Spel i den tyska ligan får räcka. Jag känner inte samma sug som tidigare, har inte den rätta motivationen, säger J-O till Hallands Nyheter.

Sedan debuten 1983 har han hunnit med 14 VM och 2005 i Shanghai ser därmed ut att ha blivit det sista för 40-åringen vad gäller internationella mästerskap.

- Skulle jag fundera över lag-VM så skulle jag ju vara med på alla de svenska lägren före tävlingen, men som det känns nu är det kroppen, motivationen och att jag tycker det är lagom med spel i Tyskland som gör att jag inte tänker på VM, säger J-O, som på grund av armbågen har ont i varje match han spelar.

Hoppas fortfarande

Förbundskapten Peter Sterneborg säger också att fyra tuffa läger väntar för de som ska spela lag-VM. Men utåt har han ännu inte gett upp hoppet om att få med Waldner till VM.

- Vi ska hålla kontinuerlig kontakt under januari och sedan ta ett beslut. Han ska känna sig för, säger Sterneborg till TT.

Han vill dock inte föregå det beslut han fortfarande väntar på från Waldner själv.

- Han har kapaciteten som krävs men han måste själv vilja och orka.

Turbulent

Förutom att Waldner verkar tacka nej till VM valde förbundskaptenen i höstas att peta några av sina spelare till kommande läger. Magnus Molin, Fredrik Håkansson och Magnus Månsson saknades på det senaste lägret.

- Det blev lite överdrivet det där, det enda var att det inte skulle vara med på lägren nu i januari. Inför varje ny aktivitet tittar vi över vilka som är aktuella, säger Sterneborg.

Har de motivation att ställa upp igen efter det här?

- Det är för tidigt att säga, men det gäller att man visar framfötterna.

Utan Waldner och med övrig turbulens, vad har ni för förhoppningar på lag-VM?

- Vi har ännu ingen uttalad målsättning. Det väntar vi med tills vi tagit ut truppen, säger förbundskaptenen.

Lag-VM spelas i tyska Bremen 24 april-1 maj.

Lars Frank/TT