”Ta av hatten och tacka idrotten”

SISTA ORDET varje söndag: Tre tyckare om tre heta ämnen

SPORTBLADET

1. Vad säger du om Ljungberg och senaste kalsongutviket?

2. SVT:s Jonas Karlsson debuterade som krönikör med att tippa 0 svenska guld. Pessimist eller realist?

3. Tidningen Pro hockey har låtit 15 internationella hockeyexperter ranka världens bästa spelare inför OS. 1:a Foppa, 2:a Alfredsson. Hur stolt är du?

Paolo Roberto

Ex-proffsboxare, expertkommentator i SVT.

1 Tycker man inte att det är grymt så är man en liten avundsjuk råtta. Han får fett med stålar för att visa sig i kallingarna. Alla tjejer vill ha honom och alla killar vill va honom. Vad mer kan man begära?

2 Det är befriande med att alla inte är så jävla: ”Heja Sverige friskt humör, det är det som susen gör?” Hans yrke är att ha åsikter om saker och det är förbannat skönt med någon som tycker saker i landet lätt och lagom.

3 Jag är imponerad av att ett litet land, som inte är större än en flugskit på kartan, år efter år kan få fram världsstjärnor i en mängd olika idrotter. Vi ska ta av oss hatten och tacka idrottsrörelsen som har fostra allt från Zlatan till Foppa.

Jennifer Wegerup

Författare till ”Damelvan” och fotbollsexpert i Sportbladet.

1 Det är bara att gratulera Freddie, tungt att vara ansikte (nåja inte bara ansikte...) åt CK igen. Han tjänar miljoner och bäddar för fler alternativ efter karriären. Bilderna är ju, som den mesta reklamen nu förtiden, så perfekta att de är allt annat än sexiga. Inget att ta anstöt för. Själv skulle jag vilja se Parmas tränare Beretta vika ut sig. Det är en läcker man.

2 Mer realist än vissa tyckare som, alltid, har för höga blågula förhoppningar. Men något guld blir det allt, själv har jag tippat två. Det finns en del guldhopp i den svenska OS-truppen men man ska komma ihåg att inte så få svenskar har vikt ner sig genom åren när det kommit till just OS.

3 Om jag inte vore höggravid skulle jag korka upp en flaska champagne. Nej, skämt åsido, jag går inte direkt i spinn för hockey men det är klart att det är roligt att Sverige har en så fin hockeytradition och sedan länge har flera av världens bästa spelare. Nu får de leverera i OS också, apropå frågan ovan, då ska jag bli riktigt stolt.

Niklas Wikegård

Före detta hockeytränare. Numera expert i tv.

1 Fredrik Ljungberg är perfekt som modell. Men traditionsenligt gör också vänsterfeministerna sina utspel. Det är tragiskt att vi killar inte ens kan få ha våra stackars kallingar i fred för feministerna. Lägg era nyfikna näsor någon annanstans, och gör något vettigare än denna ständiga klagosång i fel tonart.

2 Jag tycker Karlsson låter lite väl pessimistisk. Jag tror alltid att man har en möjlighet att vinna, vad det än gäller. Sverige har fina möjligheter till OS-guld i skidor, hockey och curling inte minst. Blågult kommer också att vinna i Turin, även i den hårdast tänkbara konkurrens.

3 Klart att man blir stolt, men jag väntar hellre att fira till efter OS-finalen. Det är där man skall leverera och leva upp till alla lovord. Det är i de största matcherna de bästa spelarna presterar sitt yttersta, och gör dom det vid rätt tillfälle lär jag inte vara ensam att vara stolt som en tupp över våra hockeygrabbar.