Pärson och Bent åkte ut i super-G

Kostelic tog första super-G-segern

SPORTBLADET

Bad Kleinkirchheim, Österrike

Efter en lyckad inledning på helgen, med pallplatser för både Anja Pärson och Nike Bent, blev det en tristare avslutning.

Både Pärson och Bent körde ur i söndagens super-G när Janica Kostelic tog ytterligare en seger.

Anja Pärson var snabb och såg ut att gå i mål före ärkerivalen Janica Kostelic, Kroatien, i söndagens super-G-tävling i Bad Kleinkirchheim. Hon låg nästan fyra tiondelar före kroatiskan vid den sista mellantiden. Men med en liten bit kvar till målet körde hon ur, precis som i lördagens störtlopp. Hon gick för rakt in i svängen och gled ur.

- Det känns tråkigt, särskilt för Anja, det är svårt men det är så det är. Det är små marginaler som gör det, säger tränaren Mikael Junglid till TT.

Janica Kostelics seger var hennes första i super-G hittills i karriären. Kroatiskan ledde den totala världscupen med 252 poäng före söndagens lopp och har nu drygat ut sin ledning till Pärson med ytterligare 100 poäng.

Även Bent körde ur

Lördagens pallskräll Nike Bent, tvåa i störtloppet, låg bra till för en placering på topp-tio på söndagen, men hon gick samma öde som Anja Pärson till mötes. Efter en mellantid 35 hundradelar efter Kostelic gled hon ur banan.

- Jag gick för rakt på. Det var som en knöl där och det var jag inte beredd på även om jag visste att den fanns där, säger Bent.

Hon tror att en del av förklaringen ligger i att hon var trött efter fredagens sjätteplats och lördagens pallplats.

- Det här är en helt ny upplevelse för mig att stå på pallen, och jag var ganska slutkörd.

Nöjd med helgen

Men sammanfattningsvis är hon nöjd med helgen som är hennes stora genombrott.

- Jag är jättenöjd. Formen känns bra, det var synd att åka ur men det måste vi alla göra någon gång.

Den enda svenskan som tog sig i mål var Jessica Lindell Vikarby. Hon blev sjua i lördagens störtlopp, men i super-G-loppet gjorde hon ett par missar och var 1,68 efter Kostelic i mål. Det blev till slut en 27:e-plats.

Österrikiskorna Michaela Dorfmeister och Alexandra Meissnitzer var båda en tiondels sekund efter Kostelic och delade på andraplatsen.

Tre världscuptävlingar återstår innan OS drar i gång.

TT