Femte raka för Rocca

Myhrer sjua i Wengen

SPORTBLADET

Wengen, Schweiz

Åt Giorgio Rocca fanns inget att göra.

Som vanligt.

På söndagen körde italienaren sin femte världscupslalom den här säsongen - och tog sin femte seger.

Den här gången, i Wengen, var marginalen ned till finländaren Kalle Palander 20 hundradelar. Till trean Alois Vogl, Tyskland, skiljde ytterligare 31 hundradelar. Segern var ytterligare en bekräftelse på vem som är mannen att jaga i Turin. För där, i februari, blir Rocca en av de stora favoriterna.

De svenskar som just nu befinner sig närmast toppskiktet är Andreas Myhrer och Markus Larsson. I Adelboden för en vecka sedan var Larsson sexa och Myhrer sjua. I söndagens slalom i Wengen var Myhrer bäst med en ny sjundeplats.

OS-formen är på gång.

- Jag har inte tänkt så mycket på det än så länge, men det är klart att man kommer att tänker mer och mer på Turin det ju närmare man kommer, säger Myhrer i telefon till TT.

Målet?

- Bara att åka så bra som möjligt, sedan får vi se hur långt det räcker.

I Wengen var det en liten miss i början av första åket som gjorde att det inte räckte längre än till sjundeplatsen när dagen var över. 23-åringen från Bergsjö var 1,29 efter Rocca, men nöjd med placeringen.

- Det måste jag ju vara. En sjundeplats är ett bra resultat, säger Myhrer.

Markus Larsson slutade på elfte plats, 2,16 bakom segraren. Johan Brolenius låg på delad 21:a plats efter första åket men körde ur i det andra.

TT