Hemlig kupp lurade Tony

- Jag ringde SVT och ville göra en sketch

1 av 3 | Foto: LASSE ALLARD
humorkupp "Jag och Tony Rickardsson har blivit goda vänner sista åren. Han var bland annat på mitt 40-årskalas förra året, säger komikern Robert Gustafsson.
SPORTBLADET

Kuppen som skapade glädjefnatt på Globen.

Robert Gustafsson som Tony Richardsson - en sista gång.

- Vi har inte repat sketchen på plats. Vi ville hålla den hemlig, säger Robert Gustafsson.

För tredje året i rad dök Robert Gustafsson upp på Idrottsgalan.

Som bitter, småsur dalmas gestaltade han Tony Rickardsson.

Men till skillnad från tidigare år var sketchen hemlig.

Idrottsakademin visste inget. Inte heller SVT. Till och med i gårdagens Sportbladet valde Gustafsson att mörka hans medverkan i Idrottsgalan 2006.

Bara en liten grupp hade information om Gustafssons kupp. Allt skulle hållas hemligt för att besökarna och tv-publiken skulle få en överraskning.

Till och med på genrepet fanns en lucka på tre minuter och ingen visste vad tomrummet skulle fyllas med.

Ringde och ville göra en sketch

För Gustafsson var det även en omöjlighet att medverka på genrepet. Han är upptagen med att öva inför pjäsen "Lögn i helvetet" på Vasateatern. Pjäsen har premiär 19 januari och Robert är inne i ett viktigt slutarbete med pjäsen.

- Jag fick veta i fredags att Tony Rickardsson äntligen skulle få vinna ett pris på Idrottsgalan. Jag blev otroligt glad och jag ringde själv upp arrangören och frågade om jag fick göra en sketch, säger Robert Gustafsson.

Robert övade på sketchen hemma i bostaden och samtidigt fick en trialåkare från Huddinge MK äran att köra trialcykeln inför 7500 åskådare i Globen.

- Jag och Tony Rickardsson har blivit goda vänner sista åren. Han var bland annat på mitt 40-årskalas förra året. Jag är glad och stolt över att han vann, säger Robert Gustafsson.

"Skrattat så jag baxnat"

Nu är epoken Robert Gustafsson som bitter Rickardsson över.

Tråkigt, tycker Gustafsson.

Och Rickardsson.

- Jag har skrattat så att jag har baxnat åt sketcherna. Robert är riktigt bra på att vara Tony Rickardsson. Och jag är inte bitter över att det kanske var sista gången, säger Rickardsson.

Roberts hyllning till speedwaykungen

Tomas Ros