”Det känns oerhört bittert just nu”

Kris i Timrå efter ny förlust

SPORTBLADET

Nu är det kris i Timrå.

Inte en bortaseger sedan den 29 oktober i fjol och bara tre poäng ner till kvalstrecket efter 2–3 borta mot Djurgården.

– Det känns oerhört bittert just nu, suckade tränaren Kent Johansson.

För sju omgångar sedan hade Timrå en stabil sjunde plats i Elitserien. Efter bara två poäng på de fem senaste matcherna har laget halkat ner till tionde plats och farligt nära en kvalplats.

– Nu gäller det för vår del att överleva. Vi måste titta neråt nu och ta en match i taget och ta poäng. Vi har inte gett upp om en slutspelsplats ännu (åtta poäng upp till Mora) men det finns viktigare streck för oss just nu, sade Kenta Johansson.

I Djurgården var det desto mer uppåt efter tredje raka segern och åttonde segern på de elva senaste. Laget har flyt i spelet just nu och har skaffat sig en rätt så fast slutspelsplats med sex poäng ner till Brynäs.

Första Dif-segern

– Jag är oerhört glad över tre poäng mot Timrå. Grabbarna stod verkligen upp i slutet, sade Difs tränare Hans Särkijärvi som kunde glädja sig över säsongens första seger mot Timrå efter tre raka förluster.

Timrå ägde den första perioden men fick gå till pausvila med 0–1 – trots 13–6 i skott.

Efter 6.30 i den andra perioden gjorde Kristofer Ottosson 2–0, även den här gången på retur från den osäkre Timråmålvakten Adam Svoboda. Då såg Dif ut som en klar segrare medan Timrå var uträknat. Men tack vare ett par utvisningar och powerplay lyckade Timrå komma ikapp till 2–2.

Lassila stängde igen

Den tredje perioden var helt jämn men Dif hade marginalerna på sin sida och efter 8.57 lyckades Johan Eneqvist skjuta 3–2 till hemmalaget. Timrå satsade allt på en kvittering i slutet men matchens bäste spelare, målvakten Teemu Lassila, stängde igen och räddade Dif.

– Vår bäste spelare, tyckte Särkijärvi.

Lassila motade hela 37 skott och släppte bara in två puckar. Målvakterna var skillnaden i matchen. Svoboda var hela tiden osäker i spelet runt kassen och släppte många returer rakt ut. Samtliga Djurgårdens mål kom på målvaktsretur från Svoboda.

Forwards i Timrå får också ta på sig sin del av förlusten. Laget hade ett par frilägen men skotten var tama och lätta att mota för Lassila.

I Djurgården går lagmaskinen på för fullt och Stockholm kan börja planera för slutspel.

Stig Lindmark/TT