”Annorlunda tankesätt...”

Hysén om lagets uppladdning: Jag lär mig något nytt

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
JAGAR EN PLATS I VM För Tobias Hysén är lägret i Saudiarabien en bra chans för att komma närmare en plats i VM-truppen. "Jag vet att det blir svårt", säger han.
SPORTBLADET

RIYADH

Tobias Hysén är i Saudiarabien för att spela sig närmare VM-truppen.

Men uppladdningen har mest handlat om politik.

- De har ett annorlunda tankesätt och det får man respektera, säger Tobias.

I söndags landade spelartruppen i huvudstaden Riyadh. Två träningar har det blivit på Prins Faisal bin Fahd-stadion där det i kväll är match mot Saudiarabien.

Nästan allt förhandssnack har dock handlat om den saudiska kulturen.

- Just i den här stan är det mer strikt. Det är väl inget konstigt egentligen, om man säger så. Tänker man med vårt tankesätt är det konstigt, men här nere är det som det är. Det är ju inte så många kvinnor ute på gatorna, direkt.

"Inte trampa någon på tårna"

Vilka förhållningsregler har ni fått?

- Man ska ha brallor på sig på hotellet, inte kortbyxor. Det är sunt förnuft som gäller. Man får tänka på hur man beter sig och inte trampa nån på tårna. De tycker säkert det är lika konstigt när de kommer till Sverige och se hur det är där.

Vad säger du om Roland Anderssons uttalande?

- Jag tror inte det var så allvarligt menat. Han menade nog inte som det stod. Roland försökte nog bara vara snäll och hitta en lösning för de som ville se matchen.

Hoppas på plats i VM-truppen

Tobias startar till vänster på mittfältet i kvällens landskamp.

- Det har gått bättre och bättre för varje samling. Jag lär mig något nytt varje gång. Det handlar om att slappna av och känna sig trygg och spela som man gör hemma. Det känns som det börjar att släppa i landslaget också.

Hur optimistisk vågar du vara om VM?

- Jag kommer att hoppas hela tiden. Samtidigt vet jag att det blir svårt. Det är några som måste plockas bort om jag ska få åka med, säger Tobias Hysén.

Spelarna stöttar sin kapten

Robert Laul