”Roland får räkna med smällar”

Sista ordet

SPORTBLADET

1. Roland Andersson bojkottar media eftersom han tycker att hans citat varit lösryckta. Är det en smart taktik?

Paolo Roberto

Nej, det är långt i från en smart taktik. Ska han ha den toppositionen och det jobbet han har måste han lära sig att bli en äkta svensk hyperhycklare. Alla vet ju att det värsta i ett land som Saudiarabien är att tjejerna inte får gå på fotboll. Inte att de har dödsstraff eller att de hugger av händerna på de som stjäl.

Jennifer Wegerup

Vilken besvikelse. Jag som hittills alltid tyckt att Roland varit så bra att ha att göra med, just för att han alltid ringt tillbaka och givit kommentarer, något som tyvärr inte är en självklarhet i dag.

Nu stack Roland ut hakan, då får han räkna med smällar. Det låter konstigt att nästan samtliga medier ”lösryckt” skulle återge samma citat oberoende av varandra. Bojkotter leder bara till ökad polarisering, att Roland hittills mest fått positiv press beror mycket på just hans öppenhet.

Niklas Wikegård

En bojkott av media kan aldrig sluta med en seger. Jag tycker att han borde samla pressen och ta ett snack om vad han egentligen menar. Det skulle alla vinna på. Sedan väntar jag bara på nästa mediastorm när det går upp för folk att OS kommer att hållas i Kina, som kränker sina medborgare dag in och dag ut å det grövsta. Där har vår presskår en hel del stoff till artiklar.

2. B Å Gustafsson är inte det minsta orolig att nyckelspelare i Tre Kronor går småskadade – det gör att ”de är fräscha till OS”. Bluffar han?

Paolo Roberto

Nej, det tror jag inte. Han går helt enkelt och hoppas på att det verkligen är så. Det -ingår i taktiken att säga att vi är bäst ända tills motsatsen är bevisad. Han gör det en bra lagledare ska göra, ljuger lite. Allt för att inte skapa oro i laget. Om det sen stämmer, det är en annan sak.

Jennifer Wegerup

I alla fall vissa av skadorna verkar ju ha blåsts upp en hel del men OS närmar sig samtidigt raskt och Sverige behöver alla sina spelare hundraprocentiga. Det är möjligt att Gustafsson vill hålla skenet uppe, inte bara utåt utan också inåt i gruppen.

Niklas Wikegård

Jag tror inte att han bluffar om skadorna. Det finns ännu gott om tid till att få alla spelare i gott skick. Jag tror däremot att Bengt-Åkes största problem blir att få ett vinnande lag som skall vinna slutspelsmatcher och ta oss till OS-final. Det arbetet kan däremot komma att kräva en och annan Alvedon ur doktor Hovelius medicinlåda.

3. Henke kommer få mycket mer speltid i Barça när Eto’o spelar Afrikanska mästerskapen. Tror du han tar chansen?

Paolo Roberto

Klart han gör, varför skulle han inte? ­Henke är en kompetent fotbollsspelare med mycket självkänsla. Har han sen lite flyt så bränner han in en massa sköna mål. Henke har chansen att avsluta sin karriär med att ösa in mål i ett av världens bästa lag. Det blir något att berätta för barn och barnbarn.

Jennifer Wegerup

Henke försöker alltid ta chansen när han får den, det finns inget annat för honom. Däremot är det en annan sak hur bra han lyckas. Även om han är en unik spelartyp har det märkts på honom att han inte får optimalt med speltid. Henke är också en erfaren realist, han vet exakt hur mycket som krävs för att ta en ordinarie plats. Men han vill säkert lämna Barça-skeppet med flaggan i topp.

Niklas Wikegård

Henrik Larsson har en riktigt bra lägstanivå som spelare. Annars får han inte ens plats på Barcelonas bänk, men han har nog insett att han inte kan ta Eto’os plats, trots erbjudande om nytt kontrakt. För annars hade han väl inte flyttat hem till en så knackig liga som Allsvenskan? För hur mycket roligare är det att bo i ett blåsigt ­Helsingborg om man kan bo i soliga Barcelona?